Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Από σήμερα και μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα καραντίνας, σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Πλέον, μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα, να απολαύσουμε πιο μακρινές βόλτες εντός νομού, ακόμα και να επισκεφτούμε φιλικά σπίτια, πάντα ασφαλώς τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ωστόσο, παραμένουν κλειστά για τα παιδιά αυτών των ηλικιών και η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται. Έτσι εμείς καλούμαστε να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα, λοιπόν με τα παιδιά; Δείτε ιδέες απασχόλησης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Για παιδιά 1-3 ετών

Παιχνίδι με χρωματιστά μπουκάλια και καπάκια
Εάν έχετε πλαστικά μπουκάλια νερού στο σπίτι, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και για παιχνίδι. Βάψτε τα μπουκάλια και τα καπάκια τους διαφορετικά χρώματα και αφού στεγνώσουν, δώστε τα καπάκια και τα μπουκάλια στο μικρό σας. Σκοπός είναι να αντιστοιχίσει τα χρώματα και να βάλει το κάθε καπάκι στο σωστό μπουκάλι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα εξασκήσει τις κινητικές δεξιότητες του παιδιού σας και παράλληλα είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να μάθει τα χρώματα.

Για παιδιά 3-5 ετών

Απογευματινός περίπατος
Οι παιδικές χαρές παραμένουν κλειστές, από σήμερα όμως, ανοίγουν όλα τα πάρκα στα οποία μπορείτε να απολαύσετε έναν απογευματινό περίπατο με τα παιδιά. Εάν μένετε εντός Αττικής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο, την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Λυκαβηττό, κ.α. που είναι και πάλι προσβάσιμα στο κοινό.

Είναι βέβαια σημαντικό, να τηρήσετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης όπως το καλό πλύσιμο των χεριών μετά τη βόλτα και η διατήρηση αποστάσεων από τους γύρω σας.

Ζωγραφική με αριθμούς
Μετατρέψτε τους αριθμούς από το ένα μέχρι το πέντε σε υπέροχα καρτούν που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχες ζωγραφιές και παράλληλα να μάθει το μικρό σας αριθμητική.





Παιδιά από 5-7 ετών

Κάντε γυμναστική
Ένας υπέροχος τρόπος να ξεκινήσει η εβδομάδα σας είναι κάνοντας γυμναστική. Γυμναστείτε παρέα με τα παιδιά εντός σπιτιού με το πολύ εύκολο πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.



Παιδιά από 7-10 ετών

Ασχοληθείτε με τα φυτά στο μπαλκόνι
Η άνοιξη έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και είναι ευκαιρία τις μέρες αυτές να ασχοληθείτε με το μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Φυτέψτε καινούρια φυτά και περιποιηθείτε αυτά που ήδη έχετε μαζί με τα παιδιά. Με την κηπουρική τα παιδιά μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα, να φροντίζουν και παράλληλα να δημιουργούν.

Φτιάξτε υπέροχα χρωματιστά βραχιολάκια
Αυτή τη δραστηριότητα θα τη λατρέψουν σίγουρα τα κορίτσια. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας πολύχρωμα βραχιολάκια για εσάς και τα παιδιά σας. Δείξτε και στο παιδί σας τη διαδικασία. Σε αυτήν την ηλικία είναι αρκετά μεγάλο για να φτιάξει το δικό του βραχιολάκι και μόνο του. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και επαναλαμβανόμενη.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved