Δραστηριότητες μέσα στο σπίτι για παιδιά 5-10 ετών (pics+vid)

Τα παιδιά βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα κλεισμένα στο σπίτι και σίγουρα οι ιδέες είτε έχουν αρχίσει να στερεύουν είτε έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Μαργαρίτα Νικολάου
Δραστηριότητες μέσα στο σπίτι για παιδιά 5-10 ετών (pics+vid)

Γι' αυτό το λόγο αποφάσισα να σας δώσω μερικές όμορφες και έξυπνες ιδέες που θα καταφέρουν να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά σας αν βρίσκονται σε ηλικία από 5 έως 10 ετών.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά αυτών των ηλικιών, σωστά;

Σε αντίθεση με τα μικρότερα παιδιά βρίσκουν λιγότερα πράγματα διασκεδαστικά και σίγουρα αυτό που θα ακούτε από το στόμα τους αρκετές φορές την ημέρα εκτός από το «Μαμά, πεινάω!» θα είναι και το «Βαριεεεεεεεεμαιαιαιαιαιαι!».

Αρχικά αφήστε τα παιδιά σας να βαρεθούνε! Μόλις βαρεθούν αρκετά... δώστε τους την επιλογή να διαλέξουν ένα από τα παρακάτω πράγματα. Ακόμη καλύτερα; Φτιάξτε ένα πρόγραμμα βαρεμάρας. Γράψτε κάπου τις δραστηριότητες και όταν βαριέται, ζητήστε του να διαλέξει ένα από αυτά.

Bowling μέσα στο σπίτι:

Βάλτε άδεια τενεκεδάκια στη μία άκρη του χολ ή άδεια πλαστικά μπουκάλια (βάλτε τα και μισά-μισά, δεν χρειάζεται να είναι και ίδια) διπλώστε ένα ζευγάρι κάλτσες και αρχίστε το παιχνίδι.

Φτιάξτε ένα κυπελλάκι με μπάλα:

Θυμάστε αυτό το παιχνίδι; Για να φτιάξετε αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείτε ένα πλαστικό ποτήρι, ένα μπαλάκι του ping pong, ένα κορδόνι και σελοτέιπ. Κολλήστε μέσα στο ποτήρι με το σελοτέιπ τη μία άκρη του κορδονιού και στη άλλη άκρη ασφαλίστε πολύ καλά το μπαλάκι. Το παιχνίδι σας είναι έτοιμο. Ζητήστε από το παιδί σας να προσπαθήσει να βάλει το μπαλάκι μέσα στο ποτήρι.



Πατινάζ στο σπίτι:

Αν έχετε παρκέ κάντε το διασκεδαστικό! Πώς; Φορέστε στα παιδιά σας κάλτσες που γλιστράνε, τονίστε τους ότι πρέπει να προσέχουν και αφήστε τα να πατινάρουν μέσα στο σπίτι.

Η μαμά θέλει να κοιμηθεί...

Τι γίνεται όμως με τις ώρες ησυχίας; Εκείνες που εσείς ή οι γείτονές σας θέλουν να ξεκουραστούν λίγο ή να κλείσουν τα μάτια τους για μισή ωρίτσα; Ακόμη και για αυτή την περίπτωση υπάρχει λύση.

Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ένα παζλ, να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν οριγκάμι και άλλα πολλά.

Ζωγραφική: Δώστε δύο ή τρία θέματα στα παιδιά σας. Πείτε τους ότι θα πρέπει να ζωγραφίσουν αυτό που τους ζητήσατε.

Οριγκάμι: Υπάρχουν αρκετά tutorial video στο διαδίκτυο με οριγκάμι που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά (δείτε ένα παρακάτω). Δώστε τους χαρτιά και ζητήστε τους να φτιάξουν αυτό που βλέπουν.



Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού: Σε ένα χαρτί ζωγραφίστε αντικείμενα που υπάρχουν σπίτι σας. Για παράδειγμα ένα κουτάλι, ένα ζευγάρι πολύχρωμες κάλτσες, μια τσάντα, ένα μολύβι κ.λ.π. Δώστε του ένα καλάθι, ένα κουτί ή μια τσάντα και μέχρι να ξεκουραστείτε, ζητήστε του να βρει όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι και να τα βάλει μέσα στο καλάθι που του δώσατε.

kynigi krimmenou thisaurou

Χάρτης: Ζητήστε του να φτιάξει τον δικό του χάρτη. Έναν μαγικό χάρτη που θα οδηγεί σε ένα μαγικό προορισμό που θα έχει φτιάξει με τη φαντασία του.

Γράμμα: Αυτές τις μέρες τα παιδιά έχουν αποχωριστεί τους φίλους τους. Μπορεί να υπάρχει το messenger, το instagram, το skype, το viber και άλλες εφαρμογές που επιτρέπουν τη βιντεοκλήση, όμως ένα γράμμα με μια όμορφη ζωγραφιά μέσα θα είναι ό,τι καλύτερο για έναν φίλο ή μια φίλη. Ζητήστε από ένα παιδί να γράψει ένα γράμμα για τον κολλητό του ή την κολλητή τους και στείλτε το.

Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Αφιερώστε τους χρόνο. Μιλήστε τους. Δείτε ταινίες μαζί. Διαβάστε τους παραμύθια. Γίνετε και εσείς για λίγο παιδιά μαζί τους. Τώρα έχετε την ευκαιρία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved