Πολεμικές τέχνες και παιδί: Τι προσφέρουν σε ένα παιδί

Όλο και περισσότεροι γονείς πια φλερτάρουν με την ιδέα τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες.

Πολεμικές τέχνες και παιδί: Τι προσφέρουν σε ένα παιδί

Σίγουρα στην εποχή που ζούμε ο βασικός λόγος είναι η αυτοάμυνα.

Μιλώντας όμως για παιδιά η εκπαίδευση τους στις πολεμικές τέχνες δεν πρέπει να κλείνει και να ολοκληρώνει μόνο στην ιδέα της αυτοάμυνας.

Μετά από 25 χρόνια ενασχόλησης ,σχεδόν με τα περισσότερα συστήματα πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων θα χαρακτήριζα τις πολεμικές τέχνες σπουδή πάνω στο σώμα και στο μυαλό.

Ας δούμε λοιπόν τι άλλα «δώρα» μπορεί ένα παιδί να πάρει μέσα από τις πολεμικές τέχνες.

Καταρχάς μιλάμε για μια προσαρμοσμένη και απόλυτα ασφαλής εκγύμναση. Με πάρα πολλά οφέλη για το σώμα, την υγεία, τον χαρακτήρα και την γενικότερη συμπεριφορά του.

Από αθλητικής ανάλυσης προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εκγύμναση όλου του σώματος. Βοηθούν το παιδί να αποκτήσει υψηλού επιπέδου καρδιααναπνευστική λειτουργία, δυνατό και αρμονικό σώμα, ευλυγισία, ελαστικότητα έλεγχο ισορροπίας / κέντρο βάρους και εκρηκτικότητα.

Μιλάμε για μια λειτουργία σώματος ενεργητική, δυναμική άκρως αντίθετη προς την οκνηρή και νωχελική συμπεριφορά που οδηγούνται στην σύγχρονη ζωή τα περισσότερα παιδιά.


https://www.instagram.com/p/B0AtZJYlSU4/

Ας κάνουμε τώρα μια μικρή αναφορά για τα οφέλη στον χαρακτήρα των παιδιών και την γενικότερη συμπεριφορά τους .

Οι πολεμικές τέχνες είναι ατομικό σπορ /μονάδας το οποίο όμως απαιτεί ομαδική εξάσκηση. Το παιδί μαθαίνει να εξελίσσεται ατομικά μέσα από ομαδική δουλειά. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης συνεργάζεται με διαφορετικούς παρτενέρ και εκπαιδεύει τον χαρακτήρα του στον σωστό ανταγωνισμό, στην κοινωνικότητα, στο πάθος και στη διάθεση της εξέλιξης. Όλα αυτά διαμορφώνουν έναν χαρακτήρα δυνατό και με αυτοπεποίθηση στις ικανότητες του γενικά και ειδικά.

Οι πολεμικές τέχνες δεν έχουν όρια . Είσαι πάντα σε εξέλιξη. Διαρκώς ανακαλύπτεις καινούργιους τρόπους, μεθόδους, τεχνικές και πολλές φορές σου δίνει χώρο να προσθέσεις δικά σου στοιχεία και ικανότητες. Είναι μια ενασχόληση /χόμπι που μπορεί να συνοδεύει ένα παιδί σε όλη του τη ζωή.

Όσο μεγαλώνει τόσο μεγαλώνουν και οι ικανότητες του σώματος και του μυαλού και μπορεί να διαχειριστεί να προβλέψει και να αποτρέψει δύσκολες καταστάσεις – αυτοάμυνα - πριν καν συμβούν.

Είναι τελικά οι πολεμικές τέχνες χρήσιμες στα παιδιά μόνο για αυτοάμυνα;

Νίκος Ιωαννίδης
Εκπαιδευτής Πολεμικών τεχνών - Μαχητικών αθλημάτων

*Στείλτε τις απορίες σας εδώ και ο Νίκος Ιωαννίδης θα σας απαντήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved