Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι»

Διάρκεια έκθεσης: έως 3 Ιουνίου 2019Είσοδος: Νεοφύτου Δούκα 4Είσοδος ελεύθερη

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι»

23.000 ήταν οι συμμετοχές στο φετινό, έκτο κατά σειρά διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Ο διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου, ανέδειξε 27 νικητές και 100 διακριθέντες.

Εκτός από σχολεία και παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, στο διαγωνισμό συμμετείχαν και σχολεία από όλο τον κόσμο (Αμερική, Ρωσία, Αγγλία, Καναδά, Ελβετία, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) αλλά και πολλά ειδικά σχολεία, όπως το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, το επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας, το Δημοτικό Σχολείο Σερρών, η ΕΛΕΠΑΠ, το Κέντρο ημερήσιας φροντίδας Ευρυνόμη, ΑΜΕΑ Αργυρούπολης κ.α.

Τα έργα των νικητών καθώς και μία επιλογή έργων από τις 23.000 συμμετοχές παρουσιάζονται στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φαντάσου τι κρύβει το λυχνάρι». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 3 Ιουνίου, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Mουσείου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην έκθεση τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν μπλουζάκια χρωματίζοντας το σχέδιο του λυχναριού με ειδικούς μαρκαδόρους και να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών με τις «Παραμυθοκόρες», όπου τα παραμύθια θα ζωντανεύουν μέσα από τα σκίτσα του εικονογράφου Δημήτρη Κάσδαγλη, δημιουργώντας ένα κόμικ.

Ώρες αφηγήσεων παραμυθιών:
18.30-19.15
19.30-20.15 (επανάληψη)

Δεν απαιτείται κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το εισιτήριο εισόδου ισχύει και για τις δύο πτέρυγες του ΜΚΤ καθώς και για τις εκάστοτε περιοδικές εκθέσεις, εκτός αν αναγράφεται διαφορετικά.
Τ. (+30) 210 7228321-3
F. (+30) 210 7239382
E. museum@cycladic.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved