«Το αηδόνι του αυτοκράτορα»: Όπερα για παιδιά και νέους στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το κλασικό παραμύθι διασκευασμένο σε όπερα για όλη την οικογένεια.

«Το αηδόνι του αυτοκράτορα»: Όπερα για παιδιά και νέους στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του διάσημου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το μουσικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της Λένας Πλάτωνος, τα τραγούδια της οποίας για τη Λιλιπούπολη έχουν μεγαλώσει γενιές παιδιών, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή ως η κεντρική παραγωγή όπερας για παιδιά και νέους από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα έργο, που μπορεί να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια, σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, όπου η όπερα συναντά το animation, δημιουργώντας έναν καινούριο, μαγικό και συναρπαστικό κόσμο.

ahdoni

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Αυτοκράτορας της Κίνας ζει σ’ ένα από τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια χάρη σ’ ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα. Ωστόσο ο Αυτοκράτορας είναι μελαγχολικός… Όταν κάποια μέρα μαθαίνει ότι στον κήπο του παλατιού του ζει ένα αηδόνι που τραγουδάει με μαγευτική φωνή, στέλνει αμέσως τους αυλικούς του να το βρουν και να το φέρουν μπροστά του. Ο Αυτοκράτορας δακρύζει και μαγεύεται από τη φωνή του αηδονιού, μέχρι που μια μέρα φτάνει στο παλάτι ένα ασυνήθιστο δώρο: ένα ηλεκτρονικό αηδόνι. Όλοι εντυπωσιάζονται από αυτό το τεχνολογικό θαύμα, μολονότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να λέει το ίδιο τραγούδι ξανά και ξανά. Το αληθινό αηδόνι εγκαταλείπει το παλάτι και μέρα νύχτα ακούγεται μονάχα το τραγούδι του ηλεκτρονικού πουλιού.

Κάποια στιγμή όμως το ηλεκτρονικό αηδόνι χαλάει. Όταν μετά από μερικά χρόνια ο Αυτοκράτορας αρρωσταίνει βαριά, το ψεύτικο πουλί δεν μπορεί να παρηγορήσει τον ετοιμοθάνατο άρχοντα. Όμως την κρίσιμη στιγμή εμφανίζεται και πάλι το αληθινό αηδόνι και με την τέχνη του καταφέρνει να συγκινήσει τον Θάνατο. Ο Αυτοκράτορας το παρακαλεί να μείνει μαζί του στο παλάτι – μα πώς να περιορίσει τη φύση και την τέχνη που βγαίνει από την ψυχή;

Έως τις 9 Ιανουαρίου 2019

Πρωινές παραστάσεις – Ώρα έναρξης: 11.00
Απογευματινές παραστάσεις (1 & 8/12) – Ώρα έναρξης: 18.30

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved