Ετοιμαστείτε για ατελείωτα παιχνίδια στην κουζίνα!

Και όμως η κουζίνα μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό χώρο, για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδάκια σου.

Ετοιμαστείτε για ατελείωτα παιχνίδια στην κουζίνα!

Βάλε φαντασία και παίξε τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια με τα μικρά σου, χρησιμοποιώντας φρέσκα και αγνά υλικά που έχεις στα ράφια και το ψυγείο. Έτσι, θα διασκεδάσουν, αλλά ταυτόχρονα θα μάθουν να κάνουν υγιεινές επιλογές και να ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα από νωρίς! Το καλύτερο; Τα παιχνίδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να σου λένε τα αγγελούδια σου πάντα «ναι»!

Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι οι μπόμπιρες αγαπούν τις δραστηριότητες που απαιτούν την ενεργή συμμετοχή τους. Για αυτό, στην κουζίνα θα λατρέψουν τα παιχνίδια στα οποία έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν με όλες τους τις αισθήσεις το φαγητό. Συγκεντρώσαμε τρία food fun «παιχνίδια» μαγειρικής που θα απογειώσουν τη φαντασία τους με πιο απλούς συνδυασμούς.

Δημιουργούμε ένα πρόσωπο σε μία φέτα του τοστ!

Δημιουργώντας πρόσωπα από φαγητό, θα τους δώσεις τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις μαγειρικές, αλλά και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Πρόκειται για μία δημιουργική διαδικασία που μπορεί να τα βοηθήσει, ακόμη και να ξεπεράσουν ορισμένα «κολλήματα» που έχουν σχέση με το φαγητό και να δοκιμάσουν πιο εύκολα νέες γεύσεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο, αν τα παιδάκια σου είναι πολύ επιλεκτικά με τις τροφές που καταναλώνουν.

Προκειμένου, λοιπόν, να τα βοηθήσεις μπορείς να τους προσφέρεις πολλά υλικά, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξoυν το πρόσωπο όπως το φαντάζονται! Φρόντισε να συμπεριλάβεις στη λίστα σου τα αγαπημένα τους τρόφιμα, αλλά και κάποια για τα οποία μπορεί να μην είσαι σίγουρη ότι τους αρέσουν. Απλώς, πριν ξεκινήσουν το παιχνίδι τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα υλικά. Όποιος φτιάξει το πιο αστείο πρόσωπο κερδίζει!

kotoparizaki 2

Ο «καμβάς» θα είναι μία φέτα του τοστ! Τα υλικά; Διάλεξε θρεπτικά τρόφιμα, ώστε να μάθουν και εκείνα να κάνουν υγιεινές επιλογές. Πολύχρωμα λαχανικά, όπως καρότα, αγγούρια και ντοματίνια, τυρί και κάποιο αλλαντικό! Μία υγιεινή επιλογή που ανακαλύψαμε πρόσφατα εμείς και την προτείνουμε είναι το κοτοπαριζάκι ΠΙΝΔΟΣ, που φτιάχνεται από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, χωρίς προσμίξεις με άλλα κρέατα και γλουτένη. Περιέχει χαμηλά λιπαρά και είναι το τέλειο προϊόν για παιδιά… αλλά και για μαμάδες που αισθάνονται ακόμα παιδιά!

Εναλλακτικά, αν τα παιδάκια σου είναι λίγο μεγαλύτερα, αντί για ένα χαριτωμένο πρόσωπο, μπορείς να τα ενθαρρύνεις να δημιουργήσουν τη δική τους πίτσα, όπως ακριβώς τη θέλουν, με τα υλικά της επιλογής τους!

kotoparizaki 3

Φτιάχνουμε πυραμίδες!

Αν τα μικρά σου λατρεύουν τις προκλήσεις, τότε αυτό είναι το ιδανικό παιχνίδι, που θα τα εμπνεύσει να γίνουν λίγο πιο γρήγορα και δημιουργικά. Χρησιμοποίησε ξύλινα καλαμάκια, με τα οποία θα πρέπει να «τσιμπήσουν» ρώγες από σταφύλι, φράουλες ή κομμάτια από οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Εναλλακτικά, αν θέλεις να τους προσφέρεις ένα αλμυρό σνακ, τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι κεφτεδάκια, που θα έχεις ετοιμάσει, ή τετράγωνα κομμάτια από τυρί και κοτοπαριζάκι. Αφού «τσιμπήσουν» όσα περισσότερα υλικά μπορούν πρέπει να δημιουργήσουν μία πυραμίδα ή έναν κύβο, χρησιμοποιώντας μερικά ακόμη καλαμάκια! Ποιος θα τα καταφέρει πρώτος; Το σίγουρο είναι ότι, δεν θα απολαύσουν μόνο ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, αλλά θα κάνουν και το πιο συναρπαστικό μάθημα γεωμετρίας!

kotoparizaki 4

Παίζουμε την πιο πρωτότυπη παρτίδα σκάκι!

Μήπως το αγγελούδι σου διαρκώς βάζει στο στόμα του κομμάτια από τα παιχνίδια του; Για μία φορά δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Με αυτό το παιχνίδι, μπορεί άφοβα να φάει κάθε κομματάκι! Τι ακριβώς εννοούμε;

Πάρε μία σκακιέρα και κάλυψέ την με διαφάνεια. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ως πιόνια μικρά φρούτα, κράκερ, δημητριακά, τετράφωνα κομμάτια από κοτοπαριζάκι ή οτιδήποτε άλλο θέλεις. Τοποθέτησέ τα στη σκακιέρα και ξεκινήστε το παιχνίδι. Αντί να βγάζετε τα πιόνια από τη σκακιέρα, πρέπει να τα τρώτε. Όποιος φτάσει πρώτος στην πλευρά του αντιπάλου και έχει τα περισσότερα πιόνια, κερδίζει! Τόσο απλά…

kotoparizaki 5

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς να επιλέγεις καθημερινά αγνά υλικά και να γεμίζεις το ψυγείο με νόστιμες και θρεπτικές επιλογές, όπως το κοτοπαριζάκι ΠΙΝΔΟΣ. Αποτελείς παράδειγμα για το μικρό σου για αυτό πρέπει πρώτα η ίδια να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές. Έτσι, θα το μάθεις να αγαπάει την υγιεινή διατροφή, χωρίς καν να χρειαστεί να προσπαθήσεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved