Δράσεις δημιουργίας για βρέφη και νήπια στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Οι μικροί μας φίλοι αποκτούν τις πρώτες τους δημιουργικές εμπειρίες με τρεις ξεχωριστές δωρεάν δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Δράσεις δημιουργίας για βρέφη και νήπια στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Ρομποτική – Μηχανική: Δημιουργούμε & Διασκεδάζουμε / City Lab
Αφύπνιση των Αισθήσεων – Βόλτα στον Κήπο / Artika Πολιτιστική Εταιρεία
Smart Yoga / Mamama

Έναν ξεχωριστό και παράλληλα οικείο χώρο δημιουργίας έχουν τον τελευταίο καιρό οι μικροί κάτοικοι της Αθήνας. Μέσω του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, ο δήμος Αθηναίων μετατρέπει τα σχολικά κτίρια σε κύτταρα πολιτισμού και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των κατοίκων της γειτονιάς, δίνοντας έμφαση στο παιδί και ιδιαίτερα στα βρέφη και τα νήπια, με στόχο το πρώτο τους βήμα στον κόσμο που τα περιβάλλει να αναπτύσσει την κοινωνικότητα τους και να αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους.

«Οι μικροί πολίτες της Αθήνας είναι οι αυριανοί ενήλικες μιας πόλης που θέλουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να είναι πιο εξωστρεφής, πιο δημιουργική και με μεγαλύτερη πρόσβαση στην καινοτομία. Τι καλύτερο, λοιπόν, να φτιάξουμε από τώρα τον χώρο και τη διαδικασία που θα οδηγήσει τα σημερινά παιδιά να αγαπήσουν την πόλη στην οποία μεγαλώνουν, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής», τονίζει η κ. Μαρία Ηλιοπούλου, Αντιδήμαρχος για το Παιδί στον δήμο Αθηναίων.

Το εργαστήριο Ρομποτική-Μηχανική: Δημιουργούμε & Διασκεδάζουμε εντάσσεται και φέτος στη λίστα δράσεων του προγράμματος και δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 5-7 ετών να γνωρίσουν τον κόσμο της Μηχανικής, μέσω της κατασκευής και του σχεδιασμού του δικού τους Ρομπότ. Οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες ενδυναμώνουν τις δεξιότητες της έρευνας, της επίλυσης προβλημάτων και της περιγραφής με τον πιο παιχνιδιάρικο και ευφάνταστο τρόπο. Τη δράση υλοποιεί το City Lab, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, που στόχο έχουν την παροχή υψηλής ποιότητας ομαδική εργασία.

Παράλληλα, το βιωματικό εργαστήρι Αφύπνιση των Αισθήσεων – Βόλτα στον Κήπο, που υλοποιεί η Artika, ενώνει και ενδυναμώνει τη σχέση γονέα – παιδιού, εντάσσοντας τους σ’ ένα κοινό πλαίσιο αφύπνισης όλων των αισθήσεων μέσα από χρώματα και ήχους. Παιδιά 2-3 ετών, που διάγουν την περίοδο της «μίμησης» των δραστηριοτήτων των γονιών τους και διψούν για συνεργατικές διασκεδαστικές εμπειρίες, αναπτύσσουν σ’ αυτό το εργαστήρι την οξύτητα της σκέψης τους μέσα από της έκθεση τους σε πρωτότυπες ιδέες κα αναπαραστάσεις. Στο ίδιο πλαίσιο, οι γονείς έρχονται ένα βήμα πιο κοντά και αναπτύσσουν τον ρόλο τους ως κοινωνικοί παράγοντες «κλειδί» στη ζωή των παιδιών τους.

Στο ίδιο κλίμα συνεργασίας στοχεύει και το εργαστήρι Smart Yoga από την Mamama, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία Yoga σε παιδιά 1-4 ετών και τους γονείς τους. Οι τάξεις Smart Toddler Yoga υποστηρίζουν μια αγάπη γεμάτη παιχνίδι και επαφή, κατά το μεταβατικό στάδιο όπου τα παιδιά αρχίζουν και αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα και η σωματική επαφή με τους γονείς είναι συχνά μειωμένη.

Info:
Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:
www.athensopenschools.gr | 210 3462335

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved