«Η Μικρή Γοργόνα»: H Μαρίνα Σάττι και άλλοι τρεις λόγοι που αξίζει να τη δεις με το παιδί σου

 Η φωνή της Μαρίνας Σάττι είναι ένας λόγος για να πάτε οικογενειακώς σινεμά

«Η Μικρή Γοργόνα»: H Μαρίνα Σάττι και άλλοι τρεις λόγοι που αξίζει να τη δεις με το παιδί σου

Λίγα πράγματα συγκρίνονται με την απόλαυση που σου προσφέρει ένα συναρπαστικό «ταξίδι» μέσα από τη μεγάλη οθόνη και δη, όταν σε αυτό το «ταξίδι» έχεις για συνοδοιπόρους το παιδί και τον σύντροφό σου. Μία οικογενειακή επίσκεψη στον κινηματογράφο είναι πάντα μία καλή αφορμή για να μοιραστείτε κοινό χρόνο και να δραπετεύσετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, για να περιπλανηθείτε σε μέρη μακρινά.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πόσο εύκολο είναι να βρεις μία πραγματικά καλή ταινία, την οποία θα παρακολουθήσετε ευχάριστα όλοι, μικροί και μεγάλοι; Υπάρχει κάποια ταινία που θα ενθουσιάσει το παιδί σου, αλλά συγχρόνως, θα συνεπάρει εσένα και τον σύντροφό σου; Κι όμως, η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα «κρύβεται» σε ένα παραμύθι που γνωρίζεις πολύ καλά και έχεις παρακολουθήσει αρκετές φορές στο παρελθόν, απλώς σε κινούμενο σχέδιο.

Ο λόγος, φυσικά, για το διαχρονικό παραμύθι «Η Μικρή Γοργόνα», το οποίο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μέσα από μία live action εκδοχή, που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες των κινηματογράφων στις 25 Μαΐου από τη Feelgood Entrainment. Αν αναρωτιέσαι γιατί δεν πρέπει να χάσεις την επιστροφή της Άριελ στη μεγάλη οθόνη, η οποία επιστρέφει με τη φωνή της Μαρίνας Σάττι στην ελληνική μεταγλώττιση, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τρεις λόγους για τους οποίους αξίζει να ζήσετε οικογενειακώς αυτή την… υποβρύχια, κινηματογραφική εμπειρία!

Είναι μία σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας που κυκλοφόρησε το 1989

Αν ο στίχος «φως θαλασσί, μπλε σμαράγδι» σε ξεσηκώνει, σου φέρνει στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις, γέλια και μελωδίες, να ξέρεις πως η νέα ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» αποτελεί ουσιαστικά μία live action εκδοχή του κινουμένου σχεδίου κυκλοφόρησε το 1989. Τι λες, λοιπόν, να συστήσεις στο παιδί σου τους ήρωες που αγάπησες όταν ήσουν στην ηλικία του, δηλαδή τον Φούσκα και τον Σεμπάστιαν;

Όπως και στην ταινία κινουμένων σχεδίων, έτσι και στη live action εκδοχή, η τολμηρή γοργόνα Άριελ, την οποία υποδύεται η ταλαντούχα Halle Bailey, λαχταρά να γνωρίσει τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα. Σε μία από τις περιπλανήσεις της στην επιφάνεια του νερού θα ερωτευτεί τον γοητευτικό πρίγκιπα Έρικ -δηλαδή τον Jonah Hauer-King- και αυτός ο έρωτας θα γίνει η αφορμή για να ζήσει μία απίθανη περιπέτεια.

Παρότι απαγορεύεται στις γοργόνες να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η Άριελ θα κάνει μία συμφωνία με την κακιά μάγισσα Ούρσουλα, έναν εμβληματικό ρόλο που έχει αναλάβει η Melissa McCarthy. Αυτό που δεν γνωρίζει η Άριελ, βέβαια, είναι πως αυτή η συμφωνία θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της, αλλά και το στέμμα του πατέρα της, του βασιλιά Τρίτωνα, τον οποίο υποδύεται ο μοναδικός Javier Bardem.

mikri-gorgona.jpg

Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική εμπειρία

Ένας βασικός λόγος που αξίζει να παρακολουθήσετε οικογενειακώς την ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» στον κινηματογράφο, είναι το γεγονός πως πρόκειται για μία ταινία που έχει φτιαχτεί για να την απολαμβάνουμε στη μεγάλη οθόνη. Άλλωστε, με τον υποψήφιο για Όσκαρ Rob Marshall να βρίσκεται στη θέση του σκηνοθέτη, δεν γίνεται να περιμένεις κάτι λιγότερο.

Αρκεί μία ματιά στο trailer που ακολουθεί, για να επιβεβαιώσεις πως η αναμονή για την κυκλοφορία της live action ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα», άξιζε και με το παραπάνω. Τα πλάνα από τον βυθό είναι ρεαλιστικά και καθηλωτικά, η βραβευμένη μουσική επένδυση του Alan Menken ανεβάζει την ένταση στα σωστά σημεία, η φωνή της Μαρίνας Σάττι ως Άριελ στη μεταγλώττιση είναι η «πινελιά» που έλειπε, ενώ το πολλά υποσχόμενο cast, το οποίο περιλαμβάνει σπουδαίους ηθοποιούς, προδίδουν πως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κινηματογραφική εμπειρία, που αξίζει να προσφέρεις στο παιδί σου.

Συνεπώς, μην παραλείψεις να πάρεις μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό του Mothersblog.gr, o οποίος διεξάγεται στο Instagram, ώστε να κερδίσεις μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere της ταινίας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο The Mall Athens!

Θα προσφέρει στο παιδί σου ένα πολύτιμο μάθημα για τη ζωή

Μπορεί η ιστορία της Άριελ να «ξετυλίγεται» γύρω από τον έρωτά της για τον πρίγκιπα Έρικ όμως, το βαθύτερο νόημα του παραμυθιού κρύβεται κάπου αλλού. Βλέπεις, ο Έρικ ήταν απλώς η αφορμή για να αποφασίσει η μικρή γοργόνα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γνωρίσει τον κόσμο των ανθρώπων.

Ακόμη και αν ήξερε πως το όνειρό της πήγαινε ενάντια στους νόμους του πατέρα της, ακόμη και αν έπρεπε να υπερβεί πολλά εμπόδια και να πραγματοποιήσει μία άνιση συμφωνία με την Ούρσουλα, η Άριελ δεν δίστασε στιγμή. Ήταν έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να πραγματοποιήσει το όνειρό της -και δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει.

Μάλιστα, αυτό είναι μόνο ένα από τα σπουδαία μαθήματα που διδάσκει η ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» στα παιδιά. Και να είσαι σίγουρη πως όσο περισσότερο συζητήσεις την ταινία με το παιδί σου, μετά την προβολή, θα έχεις την ευκαιρία να την ανακαλύψεις και να την αγαπήσεις ξανά από την αρχή, μέσα από τα δικά του μάτια.

Αν θέλεις, λοιπόν, να ζήσεις μία συναρπαστική, κινηματογραφική εμπειρία με την οικογένειά σου, τότε να ξέρεις πως η live action ταινία «Η Μικρή Γοργόνα», η οποία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Μαΐου από τη Feelgood Entertainment, είναι η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο επειδή περιλαμβάνει τους ήρωες που σου κρατούσαν παρέα, όταν ήσουν μικρή, αλλά διότι συστήνει στα παιδιά ένα σπουδαίο παραμύθι, που τα διδάσκει να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους!

* Η Μαρίνα Σάττι συμμετέχει με την ευγενική παραχώρηση της Walnut Entertainment.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved