It's Christmas time: Πού να πάτε και τι να κάνετε με τα παιδιά στην Αθήνα

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, παγοδρόμια... Όλα τα έχει αυτό το άρθρο.

It's Christmas time: Πού να πάτε και τι να κάνετε με τα παιδιά στην Αθήνα
Bigstock

Όσοι μείνετε πίσω ή όσοι επισκεφθείτε την Αθήνα τις μέρες των γιορτών, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. Θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα πάρκα, παγοδρόμιο, μουσεία.... όλα τα έχει το πρόγραμμα.

Και ναι! Τα σχολεία σήμερα αποχαιρέτησαν τους μαθητές και για δύο γεμάτες εβδομάδες τα παιδιά θα περάσουν στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. Αν μείνετε λοιπόν στην πόλη ή ταξιδέψετε μέχρι εδώ για τις γιορτές (ξέρουμε ότι έχουμε αναγνώστες από όλη την Ελλάδα) φροντίσαμε να μαζέψουμε σε ένα άρθρο όλα χρειάζεται να ξέρετε για να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα

The Christmas Factory

Το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων έχει ανοίξει τις πόρτες του από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ξεχύνονται φως, χαρά, γιορτή, παιχνίδι, γέλια, γαργαλιστικές μυρωδιές και για πρώτη φορά φέτος ΚΑΙ θεατρική παράσταση!

Το The Christmas Factory είναι το μαγικό αντίδοτο που τα διώχνει όλα! Τα εκατοντάδες σκανταλιάρικα ξωτικά του φροντίζουν για αυτό, καθώς επίσης ο Άγιος Βασίλης και η κυρά- Βασίλαινα!

Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του που οδηγούν στη χαρά! Και αυτό γίνεται με 7 + 1 ξεχωριστά εργαστήρια - από ένα φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δημιουργικές δράσεις ζαχαροπλαστικής, Face Painting και χορογραφίες από τα ξωτικά- dancefloor για μικρούς και μεγάλους, μεγαλύτερο παγοδρόμιο, την μπάντα των ξωτικών και πολλά άλλα.

Χριστούγεννα χωρίς φαγητό δε γίνεται! Για αυτό και το The Christmas Factory έχει τα πάντα: σουβλάκια, burger, ζυμαρικά, pizza, hot dog, σοκολάτες, λιχουδιές, ζεστό κρασί φαγητά και ποτά για όλες τις ορέξεις και διαθέσεις!

Και επειδή Χριστούγεννα σημαίνει και δώρα σε αγαπημένα μας πρόσωπα, η πλούσια αγορά έχει όλα τα στολίδια, παιχνίδια και εμπνευσμένα δώρα που μπορείς να φανταστείς.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

The Ellinikon Experience Park - Τα δικά σου Χριστούγεννα

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το «Πάρκο του Άη-Βασίλη» στον Φλοίσβο

Το Πάρκο Φλοίσβος φιλοξενεί για ακόμη μια χρονιά τον Άη Βασίλη και τους βοηθούς του, τα ξωτικά, μετατρέποντάς το σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο τοπίο με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελεί εορταστικό προορισμό και τα φετινά Χριστούγεννα.

Φωτεινές εγκαταστάσεις, παγοδρόμιο και πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ

Happy Cute Preschool Girl Riding On Ferris Wheel Carousel Horse At Christmas Funfair Or Market, Outd

Aidonakia Winter Wonderland παρέα με την Peppa Pig

Λίγο πιο βόρεια και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, τα γνωστά Αηδονάκια αποκτούν και φέτος το δικό τους χριστουγεννιάτικο χωριό με guests stars, την Πέππα το γουρουνάκι.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα αναλυτικά.

Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας

Σε έναν τεράστιο στεγασμένο χώρο, τα παιδιά θα βρουν αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και χριστουγεννιάτικη Αγορά – και μάλιστα με ένα ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Παιδικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Ο Ελαφοντάιν - Ο Αίσωπος Αλλιώς

Σ’ ένα δάσος, όπου κατοικούν κάποιοι από τους ήρωες του Αισώπου, οι συνθήκες ζωής δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Από τη μια, η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη μας και από την άλλη, οι εχθρικές σχέσεις των ζώων λόγω των Μύθων του Αισώπου. Ο Αίσωπος δεν περίμενε ποτέ ότι οι Μύθοι του θα δημιουργούσουν προβλήματα στις σχέσεις των ζώων, τα οποία παραμένουν άλυτα ακόμα και σήμερα.

Ο Λαγός είναι θυμωμένος με τη Χελώνα, ο Κόρακας είναι πολύ πικραμένος με την Αλεπού και ο Τζίτζικας νιώθει προδομένος από τον φίλο του τον Μέρμηγκα.

Ο Ελαφονταίν, το σοφό ελάφι, έρχεται ως απεσταλμένος του Αισώπου, για να λύσει τις διαφορές των ζώων και να φέρει την ειρήνη. Αυτό θα γίνει μόνο αν πείσει τα ζώα να ακούσουν το ένα το άλλο και να συμφιλιωθούν. Πριν προλάβει όμως να δράσει, φτάνει η είδηση μιας πυρκαγιάς, που έχει ήδη ξεσπάσει, στο απέναντι βουνό .

Ο Ελαφονταίν, με σύμμαχο τον άνεμο, συγκαλεί επειγόντως σε συμβούλιο τα ζώα, με σκοπό να οργανωθεί ένα σχέδιο δράσης. Τα ζώα πρέπει οπωσδήποτε να βρουν τρόπους να σβήσουν τη φωτιά, αν αυτή πλησιάσει το δάσος τους. Η προσπάθειά του αποδεικνύεται μάταιη. Το χάσμα είναι αγεφύρωτο. Τα ζώα με τις άλυτες διαφορές τους δεν μπορούν να συνεργαστούν.

Τότε ο Ελαφονταίν ως τελευταία λύση – και όσο ο άνεμος ακόμα κρατάει τη φωτιά μακριά – ζητάει από τα ζώα να θυμηθούν τους Μύθους και να τους ξαναζωντανέψουν μπροστά στο συμβούλιο. Κατά τη γνώμη του, μόνο αν τα ζώα ανακαλέσουν τα περιστατικά και ξαναζήσουν τις ιστορίες, θα μπορέσουν να εξηγήσουν αν όντως υπάρχει κάτι που τους χωρίζει, τι είναι αυτό και πώς μπορούν να το ξεπεράσουν. Σκοπός είναι να ακούσει η μία πλευρά την άλλη και τελικά, να συμφιλιωθούν. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Όμως, ο Ελαφονταίν είναι αποφασισμένος. Ακόμα κι αν τα ζώα αντιστέκονται, ο Ελαφονταίν καταφέρνει να τα πείσει και οι Μύθοι… ξεκινούν!

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Elafontain.jpeg

"Ιστορίες για τα Χριστούγεννα"

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον κύκλο αναγνώσεων "Ιστορίες για τα Χριστούγεννα" και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία.

Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς συμμετέχουν στη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και μας μεταφέρουν την εορταστική ατμόσφαιρα διαβάζοντας πέντε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Σε ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση θα ζωντανέψει "Η Σταχομαζώχτρα" από τα "Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011). Ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται την ιστορία "Χρυσαφένια, Aσημένια...νύχτα χριστουγεννιάτικη" από το βιβλίο του "Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα" (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) ενώ η Νατάσα Εξηνταβελώνη διαβάζει το βιβλίο "Ο Καρυοθραύστης", του Ε. Τ. Α Χόφμαν, εκδ. Ψυχογιός (2016). Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος αφηγείται τη δική του ιστορία "Ο δικός μας Άγιος Βασίλης", εκδόσεις Πατάκη (2012) και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά "Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους" (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012).

Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube για όλη την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2023 ενώ όσοι επισκεφτούν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορούν να απολαύσουν τις Ιστορίες στις Φωλιές του Δανειστικού Τμήματος, στο ισόγειο.

"Η Φρικαντέλα" του Ευγένιου Τριβιζά στο Christmas Theater

"Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα", το δημοφιλές μπεστ σέλερ το εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα. Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών.

Μια φαντασμαγορική μουσική υπερπαραγωγή του κοσμαγάπητου παραμυθιού με συναρπαστικές μουσικές συνθέσεις του Άλκη Mπαλτά, φαντασμαγορική σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, κορυφαίους ερμηνευτές του λυρικού θεάτρου, απολαυστικά μπαλέτα, πολυμελείς χορωδίες και ζωντανή την κλασική συμφωνική ορχήστρα "Athens Academica"!

Μάθετε περισσότερα εδώ

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γράφει το νέο του θεατρικό έργο, ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ -ένα αστείο (και μια σταλιά τρομαχτικό) έργο για παιδιά και όλη την οικογένεια, όπως λέει ο ίδιος- και η Σοφία Βγενοπούλου, αγαπημένη σκηνοθέτις παραστάσεων για παιδιά και εφήβους, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα καταφθάνει από το Παρίσι η διάσημη συγγραφέας Ουρανία Σελέστ για να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αγαπημένου της ανηψιού. Αυτή και η τεράστια βαλίτσα της. Η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται. Μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξουν τόσα πολλά. Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει: τι κουβαλάει επιτέλους στη μυστηριώδη εκείνη βαλίτσα;

Στον ρόλο της Ουρανίας Σελέστ, η Έλενα Τοπαλίδου.

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Σκρουτζ Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Οι δημιουργοί της Αυλής των θαυμάτων, της πιο επιτυχημένης παράστασης του χειμώνα, επιστρέφουν στη σκηνή του Μεγάρου με ένα μουσικό υπερθέαμα βασισμένο σε μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως. Ο Χρήστος Σουγάρης στη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Στέφανος Κορκολής στη μουσική και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους προτείνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδοχή της ιστορίας. Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Ντίκενς, είναι ένας ξιπασμένος, παρηκμασμένος και δύστροπος αστέρας της μουσικής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στη διαδρομή που θα του επιβληθεί από το παρελθόν έως το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα, θα γνωρίσει ουσιαστικότερα τους οικείους του και θα αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή.

Στο ρόλο του Σκρουτζ, ο Πάνος Μουζουράκης.

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» «ΘΕΑΤΡΟΝ»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ανεβάζει για 2η χρονιά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την επιτυχημένη υπερπαραγωγή ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ του Καρόλου Ντίκενς, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και με έναν ανανεωμένο 20μελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών. Φετινές πολύτιμες προσθήκες της παράστασης, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αλμπέρτο Εσκενάζη και η Νίκη Παλληκαράκη σε εμβληματικούς ρόλους του έργου. Το κλασσικό και διαχρονικό έργο του Ντίκενς με τον νεαρό Όλιβερ, έναν ήρωα-σύμβολο που καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν ζοφερό και άδικο κόσμο, έχει εμπνεύσει πολλές κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, και τώρα επιστρέφει σε μια υπερπαραγωγή με φρέσκια σκηνοθετική ματιά, πλούσια κοστούμια και σκηνικά, video-art, πρωτότυπη μουσική και live τραγούδια.

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ

O Πέτρος και ο Λύκος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το κλασικό έργο Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ μαζί με μουσικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και κάλαντα, παρουσιάζονται με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών σε αφήγηση των: Δημήτρη Λάλου, Μαριλίτας Λαμπροπούλου και μουσική διεύθυνση της αρχιμουσικού Ζωής Ζενιώδη, από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων για 6 μόνο παραστάσεις: 26,27, 29 και 30 Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά.

Το περίφημο μουσικό παραμύθι “Ο Πέτρος και ο Λύκος” σε λιμπρέτο και μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου. Αποτελώντας ένα ευφάνταστο μουσικό όχημα, μέσω του οποίου τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα της ορχήστρας, οι χαριτωμένες περιπέτειες του μικρού Πέτρου και του κακού λύκου, έχουν χαρίσει στιγμές μουσικής απόλαυσης σε γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων.

Στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα ζωντανεύσουν οι αγαπημένοι μας ήρωες συστήνοντας στα παιδιά την μαγεία της κλασικής μουσικής.

Οι μοναδικοί Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου ως αφηγητές μαζί με την συνοδεία της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο. Ο Σουηδός εικαστικός Daniel Egneus μαζί με την βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτη και animator Έφη Παππά θα ντύσουν οπτικά με τις ατμοσφαιρικές εικόνες τους την Χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Βόλτα στην Αθήνα

Καλικαντζαρο… μπερδέματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Καλικάντζαροι εισβάλλουν φέτος στο Μουσείο Ακρόπολης! Εκεί συναντούν διάφορα σκανταλιάρικα πλάσματα της αρχαιότητας, όπως τους Σατύρους και τον Πάνα και… τι νομίζετε ότι σκαρφίζονται; Ανακατεύουν τις λεζάντες των εκθεμάτων και οι επισκέπτες παίρνουν λάθος πληροφορίες!

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου βρίσκονται σε πανικό. Ζητούν, λοιπόν, τη βοήθεια των παιδιών για να διορθώσουν το χάος και να κρατήσουν μακριά τους ταραξίες. Για βοηθό παίρνουν τη Μέδουσα, το μυθικό πλάσμα που με την τρομερή του όψη διώχνει μακριά το κακό. Ή έτσι τουλάχιστον πίστευαν οι αρχαίοι. Τι λέτε, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί;

Μάθετε περισσότερα εδώ

Παγοδρόμιο στο Μέγαρο

Ένα από τα πιο εορταστικά παγοδρόμια της Αθήνας λειτουργεί και φέτος στο Αίθριο του Μεγάρου.

Μια φωτισμένη ολόλευκη παγοπίστα 350 τ.μ. με ειδικό στέγαστρο και το φιλικό προσωπικό της Ice Arena περιμένει όλους τους επισκέπτες του Παγοδρομίου, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να τους διδάξει με ασφάλεια τις βασικές αρχές του πατινάζ. Όσο για εκείνους που θέλουν να μάθουν περισσότερα, έμπειροι προπονητές είναι στη διάθεσή τους για ιδιαίτερα μαθήματα.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Παγοδρόμιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος

Παγοδρόμιο και πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved