Τα στοιχεία της Μπλου: Ο Τζος, η Μπλου και η Ματζέντα έγιναν οι πιο πολύτιμοι φίλοι των παιδιών μου

«Τι θα δούμε σήμερα κορίτσια;», συνηθίζω να ρωτάω τις κορούλες μου κάθε φορά που έρχεται η ώρα να απολαύσουν το αγαπημένο τους παιδικό πρόγραμμα. Η ερώτηση είναι, φυσικά, εντελώς περιττή, μόνο και μόνο για να έχω τη χαρά να ακούσω τις ευτυχισμένες φωνούλες να τραγουδήσουν: «Τα στοιχεία της Μπλου»!

Τα στοιχεία της Μπλου: Ο Τζος, η Μπλου και η Ματζέντα έγιναν οι πιο πολύτιμοι φίλοι των παιδιών μου

Αμέσως μετά, ενώ ακούγεται το εισαγωγικό τραγουδάκι και οι τρεις μας τραγουδάμε και λικνιζόμαστε στους χαρούμενους τόνους: «Μήπως είδες τη Μπλου; Σε ψάχνει αυτή παντούυυυυ»! Κι ενώ τα παιδιά παρακολουθούν με το χαμόγελο στα χείλη την εκπομπή, απαντούν δυνατά στις ερωτήσεις του Τζος και του φωνάζουν «έχεις γράμμα», αναζητώντας μαζί του τα στοιχεία για να λυθεί το μυστήριο που ψάχνουν οι ήρωες, κι εγώ ως μαμά νιώθω χαρά και ηρεμία, που τα μικρά απασχολούνται τόσο δημιουργικά από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Το πόσο πολύ αγαπούν τη Μπλου και τους φίλους της όμως, το κατάλαβα όταν οι χαρούμενες τσιρίδες τους σήκωσαν το κατάστημα παιχνιδιών που είχαμε επισκεφθεί οικογενειακώς, αντικρίζοντας τους φίλους τους σε λούτρινα κουκλάκια: «Μαμά, μαμά, μαμά η Μπλου και η Ματζέντα σε παιχνίδι», φώναζαν και όλοι γυρνούσαν να δουν το καταπληκτικό θέαμα!

Τα στοιχεία της Μπλου κι εσύ!

Αν τυχόν είστε από τις μαμάδες που δεν είχαν προς το παρόν τη χαρά να έχουν γνωριστεί με τη Μπλου, τον Τζος και τη Ματζέντα, πρέπει να σας πληροφορήσω πως πρόκειται για μία εκπαιδευτική, προσχολική σειρά, που παίζεται καθημερινά στο Nickelodeon και στα ελληνικά ονομάζεται «Τα στοιχεία της Blue και εσύ», ενώ ο original τίτλος της είναι «Blue's Clues and You».

gt-toys-2.jpg

Η Μπλου, λοιπόν, είναι ένα χαριτωμένο μπλε (τι άλλο!), μικρό κουτάβι το οποίο σε κάθε ένα από τα επεισόδια της σειράς αφήνει τις πατημασιές της σε τρία αντικείμενα γύρω από το σπίτι της προκειμένου να μας πει τι θέλει να κάνει. Ο καλός της φίλος Τζος (ένα αγόρι), έχει αναλάβει τη φροντίδα της και ψάχνει για στοιχεία, μαζί με εμάς όλους, καθώς μας απευθύνει τον λόγο και μας καλεί να συμμετέχουμε στη δράση. Μόλις βρει κάθε στοιχείο, το τοποθετεί στο ημερολόγιο και στη συνέχεια κάθεται στην καρέκλα της σκέψης για να λύσει το μυστήριο – πάντα με τη βοήθεια των παιδιών. Στην παρέα τους έρχεται και η καλή φίλη της Μπλου, η Ματζέντα – ένα σκυλάκι στις αποχρώσεις του ροζ, αυτή τη φορά.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων, που ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετέχουν. Απευθύνεται μεν σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας, αλλά το παρακολουθεί ακόμα και σήμερα με πολύ ενδιαφέρον και η μεγάλη μου κόρη, που πλησιάζει τα 7! Μέσα από τις ενσωματωμένες σιωπές, καλούνται να βρουν τις απαντήσεις, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια και να λύσουν μυστήρια σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν με την βοήθεια της αξιαγάπητης Μπλου!

Η Μπλου και οι φίλοι της στο σπίτι μας

Τα παιδιά, που γίνονται φανατικοί οπαδοί της Μπλου, πλέον έχουν την ευκαιρία να την έχουν μαζί τους στο παιδικό τους δωμάτιο για να βρίσκουν και να ανακαλύπτουν μαζί της «στοιχεία» με ατέλειωτο παιχνίδι, κάθε ώρα και στιγμή. Η Blue's Clues and You μας φέρνει δύο παιχνίδια με πολλές δραστηριότητες, που απευθύνονται αρχικά σε παιδάκια 3-5 ετών, καθώς είναι λούτρινα με λειτουργίες, όμως μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον όλων των παιδιών! Η λούτρινη Μπλου Κουκου Τσα και η λούτρινη Μπλου Νάνι-Νάνι που βρίσκουμε στα καταστήματα από την Giochi Preziosi, θα γίνουν οι κολλητοί τους φίλοι σε κάθε καινούρια περιπέτεια, μέχρι και την ώρα του ύπνου.

Η Λούτρινη Blue Κουκου Τσα έχει ύψος 25 εκ., έχει πολύ απαλό τρίχωμα, ενώ διαθέτει ήχο και κίνηση: Τα παιδιά πατούν την κοιλίτσα της και ακούν το χαρακτηριστικό της «γάβγισμα», ενώ τα αυτάκια της κινούνται πάνω κάτω κρύβοντας τα ματάκια της για να παίξουν μαζί το πολυαγαπημένο «κουκου-τσα»!

gt-toys-3.jpg

Η Λούτρινη Blue Νάνι-Νάνι, φοράει τις πιτζάμες της και είναι η πιο γλυκιά και μελωδική παρέα που βάζει τα παιδάκια μας για ύπνο. Κρατάει κι εκείνη αγκαλιά το αγαπημένο της παιχνιδάκι και αν πατήσουμε το χεράκι της, το βλέπουμε να φωτίζει ήπια, ενώ ακούγεται ένα νανούρισμα, που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο των παιδιών.

gt-toys-4.jpg

Για όλα τα παιδιά όμως, που θέλουν να έχουν την αγαπημένη τους παρέα παντού μαζί τους – και στο παιχνίδι και στη βόλτα, υπάρχει το Λούτρινο Σακίδιο Πλάτης Μπλου και Ματζέντα, από τη Blue's Clues and You, που διατίθεται είτε στη μορφή της γαλάζιας είτε της ροζ φίλης τους. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λούτρινο τσαντάκι πλάτης (backpack), με λουράκια και φερμουάρ, κατάλληλο για τις εξόδους των παιδιών που θα το θέλουν πάντα και παντού μαζί τους!

1669099976035-961965300-gt-toys-5.jpg

Το γλυκό σκυλάκι που έχει γίνει ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, τώρα τα συντροφεύει στα παιχνίδια τους, κάθε ώρα και στιγμή. Γιατί η Μπλου, ο Τζος και η Ματζέντα είναι πλέον οι πιο πολύτιμοι φίλοι τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved