Γιορτινές δραστηριότητες για όλο το Σαββατοκύριακο

  • Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς αλλά και την επομένη;
  • Φτιάξτε παρέα ένα γιορτινό πρωινό
  • Διακοσμήστε μαζί το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
  • Φτιάξτε γιορτινές κατασκευές
  • Επισκεφτείτε Χριστουγεννιάτικα πάρκα
  • Ζωγραφίστε
Γιορτινές δραστηριότητες για όλο το Σαββατοκύριακο

Παρασκευή σήμερα, η τελευταία για το 2022 και οι προετοιμασίες για το αποψινό ρεβεγιόν έχουν ήδη ξεκινήσει. Εξίσου γιορτινή είναι η βέβαια και η αυριανή ημέρα την οποία είθισται να περνάμε οικογενειακά με τραπεζώματα και επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι.

Λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και φέτος οι επισκέψεις θα είναι περιορισμένες, βρήκαμε όμως τρόπους να περάσετε όμορφα με τα παιδιά ακόμα και αν μείνετε στο σπίτι. Δείτε τις προτάσεις μας.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα γιορτινό πρωινό

Gingerbread Pancakes suntagi

Πηγή φωτογραφίας: recipesbycarina.com

"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" λέει ο σοφός λαός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσετε τη μέρα σας αύριο πρώτη του μήνα αλλά και μεθαύριο με ένα ιδιαίτερο και γιορτινό πρωινό; Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε gingerbread pancakes και το σπίτι θα μοσχομυρίσει κανέλα και γαρύφαλλο.

Διακοσμήστε μαζί με τα παιδιά το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

diploma petsetas gia giortino trapezi5

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / mnfarmgirlroots

Εάν κάνετε τραπέζι στο σπίτι ζητήστε από το παιδία σας να σας βοηθήσει στην όλη προετοιμασία. Κάτι που σίγουρα θα του φανεί που διασκεδαστικό είναι το δίπλωμα των χαρτοπετσέτων. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα κάνετε ιδιαίτερα σχέδια που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Φτιάξτε γιορτινές κατασκευές

xristougenniatikes kataskeues apo plastelini

Πηγή φωτογραφίας: YouTube / AWESMR pop

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι πάντα μια καλή ιδέα για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά. Τι σας προτείνουμε για αυτόλ το Σαββατοκύριακο; Όμορφες κατασκευες από πλαστελίνη τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ, και ρόδια για καλή τύχη που θα φτιάξετε και μόνοι σας (δείτε εδώ).

Επισκεφτείτε χριστουγεννιάτικα πάρκα

xristougenniatika parka ellada

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / christmasfactory

Εάν πάλι προτιμάστε καποια εξόρμηση εκτός σπιτιού, τα χριστουγεννιάτικα πάρκα είναι η κατάλληλη επιλογή. Κάντε τα τεστ σας και τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα διασκεδάστε, παίξτε και απολαύστε τα διάφορα δρώμενα. Δείτε εδώ τα χριστουγεννιάτικα πάρκα σε Αττική και επαρχία.

Ζωγραφική

xromoselides gia paidia

Βρείτε εδώ 25 χρωμοσελίδες με θέμα τα Χριστούγεννα και τις γιορτές, εκτυπώστες τις και ζωγραφίστε. Τα σχέδια πολλά, από Άγιους Βασίληδες, Ξωτικά, ταράνδους μέχρι αγγελάκια και δώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved