Προτάσεις χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων για το Σαββατοκύριακο

  • Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και κατασκευές για παιδιά 
  • Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού
  • Φτιάξτε το δικό σας advent calendar για τα Χριστούγεννα
  • Χριστουγεννιάτικες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά
Προτάσεις χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων για το Σαββατοκύριακο

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Αξιοποιήστε το ελεύθερο χρόνο του επόμενου διημέρου για διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά. Μίας και διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, οι προτάσεις μας για αυτό το Σαββατοκύριακο θα σας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Ας δούμε τι μπορείτε να κάντε λοιπόν!

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και κατασκευές

Ταρανδάκια με πέτρες και μανταλάκια

xeirotexnia tarandakia 1

Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε όμορφες δημιουργίες και να της διακοσμήσετε στο σαλόνι ή το παιδικό δωμάτιο. Δείτε τι θα χρειαστείτε και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε βήμα-βήμα εδώ.

Χιονάνθρωποι με ρολό από χαρτί υγείας

xionanthropos rolo 4

Πηγή φωτογραφίας: easypeasyandfun.com

Μία κατασκευή κατάλληλη και για παιδιά μικρότερης ηλικίας. Θα χρειαστείτε ρολά από χαρτί υγείας, χρωματιστά χαρτιά και έννα μαρκαδόρο. Δείτε αναλυτικά πώς θα τα φτιάξετε εδώ.

Χειροποίητα στολίδια για το δέντρο με κανέλα και κορδέλες

stolidia me stik kanelas

Πηγή φωτογραφίας: seevanessacraft.com

Τα χειροποίητα στολίδια έχουν άλλη χάρη. Είναι πάντα πιο πρωτότυπα, πιο ιδιαίτερα, μία ξεχωριστή πινελιά στη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε όμορφα στολίδια-δεντράκια με κανέλα και κορδέλες. Η διαδικασία είναι πανεύκολη!

Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές με την παλάμη του χεριού

xristougenniatikes zografies

Πηγή φωτογραφίας: thebestideasforkids.com

Φτιάξτε μοναδικές χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές χρησιμοποιώντας την παλάμη σας! Τα παιδιά ενθουσιάζονται με αυτά τα tricks ζωγραφικής και σίγουρα θα θέλουν να γεμίσουν το σπίτι με τις δημιουργίες τους. Δείτε ιδέες και πώς θα τις κάνετε εδώ.

Φτιάξτε το δικό σας advent calendar για τα Χριστούγεννα

advent calendar 2

Πηγή φωτογραφίας: doodlecraftblog.com

Το advent calendar είναι ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο που φτιάχνουν στην Αμερική και πολλές ακόμα χώρες του εξωτερικού για την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα χριστούγεννα. Συνήθως περιλαμβάνει ημερομηνίες από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και της 25 και κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε ένα κρυμμένο δωράκια ή λιχουδιά. Τα ημέρολόγια αυτά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα παιδιά τα οποία κάθε μέρα μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων ανυπομονούν να ανακαλύψουν το δώρο ή το κρυμμένο γλυκό. Δείτε πώς θα φτιάξετε εύκολα ένα χειροποιήτο advent calendar με ρολό από το χαρτί υγείας εδώ.

Χριστουγεννιάτικες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά

xristougenniatiko dentro me fraoules

Η μαγειρική είναι μία πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και τώρα τις γιορτές μπορείτε να φτιάξετε παρέα διάφορες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές εκτός από τα κλασικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες κτλ. Για αυτό το Σαββατοκύριακο εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκια από φράουλες. Η συνταγή είναι τόσο εύκολη που το μικρό σας θα μπορεί να το φτιάξει και χωρίς τη δική σας βοήθεια. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved