Δημιουργικές δραστηριότητες για να αποφορτιστεί το παιδί μετά το σχολείο

Κατασκευές, ζωγραφική, πειράματα και μαγειρική.

Δημιουργικές δραστηριότητες για να αποφορτιστεί το παιδί μετά το σχολείο

Τα σχολεία ξεκίνησαν και τα παιδιά καλούνται να προσαρμοστούν σε μία νέα καθημερινή ρουτίνα με πρωινό ξύπνημα, εκπαίδευση και διαβάσματα. Όταν μάλιστα ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες, το ημερήσιο πρόγραμμα του παιδιού γίνεται ακόμα πιο φορτωμένο.

Μέσα σε μία ημέρα γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις, το παιδί είναι σημαντικό να έχει λίγο χρόνο να αποφορτιστεί και να χαλαρώσει και αυτό μπορείτε να πετύχετε κάνοντας δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι, όπως οι κάτωθι.

Φτιάξτε κατασκευές

Φτιάχνοντας χειροτεχνίες και κατασκευές το παιδί ανακαλύπτει τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνει να συγκεντρώνεται, χαλαρώνει, εκφράζεται και διασκεδάζει. Mε υλικά που έχετε σπίτι όπως ρολά από χαρτιά υγείας, χρωματιστά χαρτιά και χρώματα, μπορείτε να φτιάξετε ευφάνταστες κατασκευές και κολάζ.

Κατασκευές με ρολό από χαρτί υγείας





Κολλάζ με χρωματιστά χαρτιά



Zωγραφίστε

Είτε φτιάξετε κάτι από την αρχή, είτε ζωγραφίσετε χρωμοσελίδες, η ζωγραφική είναι μία χαλαρωτική δραστηριότητα που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών και τα βοηθάει να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικά hacks που θα λατρέψει το μικρό σας.



Μαγειρέψτε παρέα

Κι όμως, μία ακόμα πολύ δημιουργική δραστηριότητα είναι και η μαγειρική. Μπείτε στην κουζίνα και με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε κουλουράκια, κέικ και διάφορα άλλα σνακ που μπορεί να πάρει μαζί του το παιδί και για κολατσιό στο σχολείο.

Η πρότασή μας για σήμερα, μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας και τέσσερα ακόμα υλικά.



Κάντε πειράματα

Τα παιδιά λατρεύουν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα και η ενασχόληση με τα πειράματα προσφέρει ακριβώς αυτό. Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορα πειράματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με υλικά που ήδη έχετε όπως ξύδι, λεμόνια, μαγειρική σόδα κ.α.. Δείτε τα όλα εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved