Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Μία ακόμη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της.

Μπροστά μας έχουμε έχουμε ένα διήμερο ξεκούρασης, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις και τηλεκπαίδευση. Πλέον επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και ένας οικογενειακός περίπατος σε κάποιο πάρκο μπορεί να συμπεριλαμβάνετε στο πρόγραμμά σας.

Εάν ωστόσο, μείνετε και αυτό το Σαββατοκύριακο στο σπίτι, όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα, σας έχουμε τις προτάσεις μας για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά.

Μίας και το Πάσχα πλησιάζει, αυτό το διήμερο οι δραστηριότητες είναι ως επί των πλείστων πασχαλινές.

Πασχαλινές χειροτεχνίες για παιδιά

Εντυπωσιακά λαγουδάκια από χαρτί

Ο λαγός είναι σήμα κατατεθέν του Πάσχα και σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες είναι σύμβολο της άνοιξης. Οι ρίζες του, όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, βρίσκονται στη Λουθηρανή Γερμανία όπου σύμφωνα με την παράδοση, αξιολογούσε τη συμπεριφορά των μικρών παιδιών και σηματοδοτούσε την αρχή των πασχαλινών εορτασμών. Φτιάξτε τα δικά σας πασχαλινά λαγουδάκια από χαρτί και μερικά ακόμα πολύ απλά υλικά. Δείτε πώς εδώ.

Πασχαλινά γλαστράκια

Επιμεληθείτε την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού με αυτοσχέδια διακοσμητικά.Φτιάξτε τα όμορφα γλαστράκια που θα δείτε εδώ και διακοσμήστε τα στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σας.

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια

Τα στεφάνια είναι από τις πιο απλές και συνάμα εντυπωσιακές διακοσμήσεις που μπορείτε να κάνετε εν όψει του Πάσχα. Ανάλογα με τη διάθεσή σας αλλά και το στιλ σας μπορείτε να φτιάξετε στεφάνια απλά, με διάρορα υλικά ή πιο πλούσια, με φανταχτερές κορδέλες, πολύχρωμα κομμάτια υφάσματος, κλάδιά κι ότι άλλο σας αρέσει. Δείτε μερικές ιδέες εδώ.

Διακοσμητικά πασχαλινά αυγά

Εκτός από τα στεφάνια, τα λουλούδια και τα λαγουδάκια, και τα αυγά έχουν κυρίαρχη θέση στη διακόσμηση. Πέρα από αυτά που θα βάψετε για τις ημέρες του Πάσχα, μπορείτε να προμηθευτείτε πλαστικά ή σε φελιζόλ και να τα διακοσμήσετε με χαρτί, ύφασμα ή ότι άλλο εσείς θέλετε. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε εδώ.

Πασχαλινές κατασκευές με απλά υλικά

Φτιάξτε πρωτότυπες πασχαλινές δημιουργίες με απλά υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Δείτε εδώ τέσσερις κατασκευές που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

pasxalines xeirotexnies

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @wundertuetchen

Ζωγραφίστε πασχαλινές χρωμοσελίδες

Για αυτό το Σαββατοκύριακο βρήκαμε για εσάς υπέροχες χρωμοσελίδες με τον πασχαλινό κούνελο (Easter bunny). Αφήστε τα παιδιά να τις χρωματίσουν ό,τιι χρώματα θέλουν και να δημιουργήσουν. Εκτυπώστε τις εδώ.

Μαγειρέψτε παρέα

Μαγειρεύοντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, μαθαίνουν να συνεργάζονται, εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν νέες γεύσεις και τρόφιμα. Μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και μυήστε τα στην μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Αυτό το διήμερο μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακά μπισκότα προβατάκια. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Φτιάξτε το δικό σας πασχαλινό δέντρο

Τα πασχαλινά δεντράκια είναι ένα έθιμο που ξεκίνησε στην Γερμανία και τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Συνήθως είναι δέντρα χωρίς φύλα στολισμένα με πολύχρωμα αυγά με κάθε λογής σχέδια. Δείτε πώς θα φτιάξετε το δικό σας πασχαλινό δέντρο εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved