Πασχαλινή διασκέδαση: Φυτέψτε λουλούδια σε γλαστράκια με τα παιδιά (pics)

Φέτος το Πάσχα φυτέψτε λουλούδια και φυτά με τα παιδιά σας.

Πασχαλινή διασκέδαση: Φυτέψτε λουλούδια σε γλαστράκια με τα παιδιά (pics)

Άνοιξη! Μία από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου. Τότε που όλα τα λουλούδια ανθίζουν και τα πουλιά κελαηδούν. Τότε που τα παιδιά αρχίζουν να αισθάνονται πιο κοντά τους το καλοκαίρι και τότε που αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές. Κάτι που φέτος δεν θα συμβεί όπως είθισται.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος τα σχολεία είναι κλειστά για ακόμη μια φορά εξαιτίας του κορονοϊού και τα παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση. Ακόμη και έτσι όμως, μετρούν αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα αποσυνδέσουν για λίγο τις συσκευές τους και θα κάνουν άλλα πράγματα μέσα ή έξω από το σπίτι (με ασφάλεια πάντα).

Τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις και ένα αξέχαστο Πάσχα στα παιδιά σας; Εκτός από τις κατασκευές με αβγά, με χαρτόνια και διάφορα αλλά διακοσμητικά, μπορείτε να φυτέψετε λουλούδια και μυρωδικά σε γλάστρες.

Τι προσφέρει η κηπουρική στα παιδιά;

kipouriki paidia 2

Τα φυτά είναι γνωστό ότι γεμίζουν με ενέργεια όλους εκείνους που ασχολούνται με το φύτεμά τους και τη φροντίδα τους. Τι προσφέρει όμως στα παιδιά;

Έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών (RHS) στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στα μαθήματα, αν ασχολούνται με τη φυτοκομία και κατ' επέκταση την κηπουρική. Επιπλέον, η RHS αναφέρει ότι η κηπουρική ενισχύει τις δεξιότητες της αυτοπεποίθησης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας, ενώ παράλληλα ωθεί τα παιδιά στην κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών. Επιπλέον τα παιδιά που φυτεύουν, φροντίζουν και ποτίζουν τα φυτά τους και τα λουλούδια τους έχουν λιγότερο άγχος και αυξημένα επίπεδα αυτοεκτίμησης.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Σπόρους που μεγαλώνουν μέσα σε 7 με 10 μέρες
  • πολύχρωμες γλάστρες με τρυπούλες στον πάτο τους
  • ειδικό χώμα για φυτά και λουλούδια
  • πετραδάκια

Πώς θα φυτέψετε τα πρώτα σας γλαστράκια:

kipouriki paidia 3

Γεμίστε τις γλάστρες σας με χώμα, ελαφρώς πατημένο και σε ύψος 3ων εκατοστών.

Ποτίστε το χώμα ελαφρά μέχρι να μουσκέψει. Προσοχή μην σας πλημμυρίσει. Βάλτε 1-2 σπόρους στη μέση και σκεπάστε με νέα στρώση χώματος περίπου 1 εκατοστό. Ξαναποτίστε ελαφρά με ένα ποτιστήρι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το νερό. Προσοχή να μην το παρά ποτίσετε και φύγει ο σπόρος.

Μέχρι να δείτε το φυτό σας, ποτίζετε κάθε 1-2 μέρες κρατώντας νωπό το χώμα.

Ούτε που φαντάζεστε τη χαρά του παιδιού σας μόλις δει τα πρώτα του λουλούδια να ανθίζουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved