25η Μαρτίου: Περιηγηθείτε με τα παιδιά στο εικονικό μουσείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα

Μια πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου κ. Ηλία Δήμου.

25η Μαρτίου: Περιηγηθείτε με τα παιδιά στο εικονικό μουσείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα

Φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου συμπίπτει με την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ωστόσο, ο κορονοϊός ανέτρεψε τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για έναν πανηγυρικό εορτασμό. Παρότι έχουν προγραμματιστεί σπουδαίες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα προσαρμοσμένες ωστόσο στα μέτρα που τηρούνται λόγω COVID –19 , ούτε μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν, - μόνο στρατιωτική στην Αθήνα, παρουσία ηγετών και εκπροσώπων των χωρών που συνέβαλαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους- και φυσικά ούτε σχολικές γιορτές αφού τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα όμως, και με πρωτοβουλία του διευθυντή του κ. Ηλία Δήμου, θέλησε να κάνει τη διαφορά, και τα κατάφερε, καθώς δημιούργησε ένα εικονικό μουσείο το οποίο φιλοξενεί την πρώτη του έκθεση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση « 1821-2021: 200 χρόνια από την κήρυξη του απελευθερωτικού Αγώνα».

Όπως εξήγησε ο κ. Δήμου μιλώντας στο Mothersblog.gr, η πρωτοβουλία αυτή γεννήθηκε από την ανάγκη του να δώσει ένα κίνητρο στα παιδιά να μάθουν την ιστορία μας με μια άλλη μορφή, μέσα από μια άλλη διάσταση. «Προσπάθησα το εικονικό μουσείο να είναι διαδραστικό, σύντομο, με λίγες και ουσιαστικές πληροφορίες και εκπαιδευτικές δράσεις, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι σημαίνει ελληνική επανάσταση», εξήγησε ο κ.Δήμου.

Πρόσθεσε επίσης ότι το εικονικό αυτό μουσείο μπορούν να το δουλέψουν και να το αξιοποιήσουν οι δάσκαλοι με όποιο τρόπο θέλουν.« Απώτερος στόχος μου ήταν να μην βαρεθεί ακόμα και ο πιο δύσκολος μαθητής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από την επιλογή των έργων που έκανε o διευθυντής του σχολείου, αναδεικνύεται περίτρανα και το κίνημα του φιλελληνισμού.

Στο εικονικό μουσείο στην ιστοσελίδα του σχολείου όλοι μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα μαθαίνοντας για τις σημαντικές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης, όπως τους Ρήγα Βελεστινλή, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Γεώργιο Καραϊσκάκη, Οδυσσέα Ανδρούτσο, Αθανάσιο Διάκο, Γρηγόριο Δικαίο ή Παπαφλέσσα, κ.α.καθώς και για τις σπουδαίες μάχες αλλά και τις εμβληματικές σημαίες του απελευθερωτικού αγώνα.

Περιηγηθείτε λοιπόν κι εσείς με τα παιδιά σας στο εικονικό μουσείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και γνωρίστε καλύτερα τους ήρωες του 1821.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved