Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ιδέες και προτάσεις ψυχαγωγίας για το διήμερο.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι;

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις και σχολεία.

Η Αττική, όπως και οι περισσότεροι νομοί της χώρας, βρίσκεται σκληρή καραντίνα, ο χρόνος εντός σπιτιού συνεπώς παραμένει αρκετός.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο για να περάσετε όλοι μαζί ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο; Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι.

Φτιάξτε κατασκευές

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών. Διασκεδάζουν, δημιουργούν και παράλληλα εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες φτιάχνοντας κάθε λογής κατασκευές με ψαλίδια, χαρτόνια και διάφορα άλλα υλικά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις παρακάτω. Μιας και διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, οι τρεις είναι εμπνευσμένες από την άνοιξη.

Τρεις ανοιξιάτικες χειροτεχνίες με ρολό από το χαρτί υγείας
Και τις τρεις μπορείτε να τις φτιάξετε πολύ εύκολα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι, όπως τα ρολά από το χαρτί υγείας που έχουν τελειώσει. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε εδώ.

anoiksiatikes kataskeues apo rolo

Φτιάξτε σκυλάκια origami σε δύο μόνο λεπτά
Η τεχνική orgiami έχει τις ρίζες της στην Ιαπωνία και προέρχεται από τις λέξεις «όρι» και «κάμι» που σημαίνουν δίπλωμα χαρτιού. Ό,τι και να φτιάξετε το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κόλλα χαρτί, την οποία διπλώνετε με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε, χωρίς τη χρήση ψαλιδιού και κόλλας. Δείτε πώς θα φτιάξετε χαριτωμένα σκυλάκια εδώ.

Κάντε πειράματα

Τα πειράματα είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά με την οποία διασκεδάζουν και παράλληλα μαθαίνουν. Η πρότασή μας για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ένα πολύ ευκολο πείραμα με νερό, ελαιόλαδο και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τι θα συμβεί εάν ανακατέψετε τα τρία αυτά υλικά; Αφήστε το μικρό σας να το ανακαλύψει ακολουθώντας τα βήματα που θα δείτε εδώ.

Φτιάξτε «μαρτάκια»

Δεν έχετε βάλει ακόμα τα «μαρτάκια» σας; Προλαβαίνετε! Μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα και μόνες σας παρέα με τα παιδιά . Θα χρειαστείτε κόκκινη και λευκή κλωστή και ό,τι διακοσμητικά θέλετε. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη για να δημιουργήσετε τα δικά σας χαριτωμένα βραχιολάκια.

martakia

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @didadi_

Ζωγραφίστε με σφουγγάρι

Εκτός από τις κλασικές ζωγραφικές με μαρκαδόρους και ξυλομπογιές, μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλα υλικά που ήδη έχετε σπίτι για να φτιάξετε πρωτότυπες δημιουργίες. Ένα από αυτά είναι και τα κοινά σφουγγάρια. Χρησιμοποιήσετε τα σφουγγάρια αντί για πινέλο και να δημιουργήσετε ζωγραφιές με μία ενδιαφέρουσα τεχνοτροπία. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved