Δέκα ιδέες για να μετατρέψετε το μικρό μπαλκόνι σας σε κήπο (pics)

Δημιουργείστε μια πράσινη όαση στη βεράντα του σπιτιού σας.

Δέκα ιδέες για να μετατρέψετε το μικρό μπαλκόνι σας σε κήπο (pics)

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, περνάμε αρκετό χρόνο στο σπίτι μας, λόγω του κορονοϊού, φυσικά.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα συνεχίζεται σταδιακά, ωστόσο, τα μέτρα προφύλαξης παραμένουν σε ισχύ και θα παραμείνουν για πολύ καιρό. Έτσι, ακόμα κι αν βγαίνουμε πλέον πολύ πιο συχνά, φροντίζουμε να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς.

Διέξοδος η βεράντα

Καθώς λοιπόν οδεύουμε ολοταχώς προς το καλοκαίρι η βεράντα θα γίνει το αγαπημένο σημείο του σπιτιού.

Ακόμα και αν το μπαλκόνι σας δεν είναι μεγάλο, αρκούν κάποιες αλλαγές για να γίνει καταπράσινη και όμορφη. Σήμερα λοιπόν θα εστιάσουμε τις προτάσεις μας στα φυτά που μπορείτε να βάλετε στο μπαλκόνι σας .

Επιλέξτε λοιπόν γλάστρες και ζαρτινιέρες σε διάφορα μεγέθη για να φυτέψετε λουλούδια. Αν η βεράντα είναι πολύ μικρή αποφύγετε τις μεγάλες γλάστρες καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φυτέψτε καλλωπιστικά φυτά αλλά και αρωματικά για να μοσχομυρίζει η βεράντα σας.

Από τα πιο ανθεκτικά φυτά, που αντέχουν όλο το χρόνο και κυρίως στον ήλιο είναι το γεράνι, το μαστιχάκι και διάφορες ποικιλίες τριανταφυλλιάς.

Εξίσου καλή επιλογή είναι οι καλλωπιστικοί θάμνοι ( π.χ. φωτίνια) ή ο μετροσίδηρος όπως και τα αναρριχώμενα φυτά. Από τα πιο αγαπημένα είναι η αμπέροψη που μοιάζει με το γιασεμί.

Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε πώς θα μετατρέψετε την μικρή σας βεράντα σε μια καταπράσινη όαση:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved