Πλέξτε διακοσμητικά και παιχνίδια για το δωμάτιο του μωρού σας (vid & pics)

Παραδοσιακές τεχνικές επιστρέφουν και εξυπηρετούν σύγχρονες διακοσμητικές ανάγκες.

Πλέξτε διακοσμητικά και παιχνίδια για το δωμάτιο του μωρού σας (vid & pics)

Θυμάστε τα σεμεδάκια της γιαγιάς; Πολλές μπορεί όχι απλώς να τα θυμάστε αλλά να διακοσμείτε με αυτά το σαλόνι σας, όπως έκαναν παλιά.

Ένας από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους που επέλεγαν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο, δημιουργώντας… την προίκα μας παράλληλα ήταν και το πλέξιμο.

Το πλέξιμο με βελονάκι ή με χοντρές βελόνες είναι μια μορφή χειροτεχνίας για την κατασκευή πλεκτών διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα πλεκτά όχι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, αλλά και για πρακτικούς όπως το να προστατευτούν από το κρύο.

Το πλέξιμο είναι ένα δημιουργικό χόμπι που κάνει καλό και στην υγεία μας: μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε το άγχος, ενισχύει τη μνήμη και την αυτοσυγκέντρωση, γυμνάζει τα δάχτυλα κ.ά.

Πάρτε, λοιπόν, βελόνες και νήματα και πλέξτε όμορφα διακοσμητικά ή ακόμα και ένα παιχνίδι για το δωμάτιο του παιδιού σας: διακοσμητικό χαλί, καπέλο για το φωτιστικό, καδράκια, μια κουβέρτα φιγούρας, καλάθι αποθήκευσης είναι μόνο μερικά από τα όσα μπορείτε να δημιουργήσετε.

Δείτε στο video πώς μπορείτε να φτιάξτε ένα πλεκτό αρκουδάκι και στην gallery ιδέες για πλεκτά διακοσμητικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved