Coffee table - Χριστουγεννιάτικες ιδέες για να διακοσμήσετε το τραπεζάκι σαλονιού

It's Christmas time και διακοσμούμε σιγά-σιγά το σπίτι μας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Coffee table - Χριστουγεννιάτικες ιδέες για να διακοσμήσετε το τραπεζάκι σαλονιού
Bigstock

Αρχίσαμε από την κουζίνα διακοσμώντας δίσκους (θυμάστε;) και συνεχίζουμε με το τραπεζάκι σαλονιού.

Όλοι φέτος στολίζουν πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Σιγά σιγά έχω αρχίσει να βγάζω στολίδια και διακοσμητικά από την αποθήκη ενώ αν ο δρόμος μου με βγάλει σε καταστήματα με εποχιακά ήδη κάτι καινούριο θα αγοράσω για να προσθέσω στη διακόσμησή μου. Αυτό που δεν στολίζω -ενώ μου αρέσει πάρα πολύ- είναι το τραπεζάκι σαλονιού. Φέτος όμως αποφάσισα να πάρω ιδέες και να το διακοσμήσω και εγώ.

Έψαξα στο αγαπημένο μου Pinterest και βρήκα καταπληκτικές ιδέες που αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας. Ποιος ξέρει; Ίσως υπάρχουν πολλές ακόμη σαν και εμένα εκεί έξω που φέτος θέλουν να διακοσμήσουν το δικό τους τραπεζάκι σαλονιού.

Καλωσορίσατε στο Pinterest!

Παρακάτω ακολουθούν οι φωτογραφίες και οι ιδέες για χριστουγεννιάτικο coffee table που αποθήκευσα και μοιράζομαι σήμερα μαζί σας.

15 ιδέες για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα το τραπεζάκι του σαλονιού

Καλωσορίσατε στο pinterest! Τον χώρο όπου κανείς μπορεί να βρει ιδέες για ό,τι ψάχνει. Αυτό εμπιστεύομαι και εγώ.

1. Minimal διακόσμηση: Δίσκος με ένα γλαστράκι (ελατάκι) μια ξύλινη κορνίζα στις ίδιες αποχρώσεις και κουκουνάρια.

2. Γήινες αποχρώσεις: Ένας δίσκος σε φυσικό ξύλο, ξύλινα διακοσμητικά, κεριά και ένα μικρό ελατάκι.

3. Στολίδια και κεριά: Αγοράστε δύο μεγάλα κεριά στο χρώμα που θα αποφασίσετε να έχετε το στολισμό του σαλονιού σας. Βάλτε σε έναν δίσκο στολίδια, τα μεγάλα κεριά, μερικά κλαδιά έλατου και ψεύτικο χιόνι. Τα κεριά μπορείτε να τα βάλετε είτε σε βάσεις για κεριά είτε σε χριστουγεννιάτικες κούπες.

4. Ξύλινα διακοσμητικά: Σε έναν δίσκο βάλτε κεριά, διάφορα ξύλινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, υφάσματα που θα «κομποζάρουν» με τα μαξιλάρια ή τις κουρτίνες του σπιτιού σας και μερικά κλαδιά.

5. Minimal ξανά: Όπως και στην αρχή, έτσι και εδώ μπορείτε να διακοσμήσετε έναν μεγάλο ξύλινο δίσκο, με λευκά κεριά, κλαδιά από έλατο, μικρά διακοσμητικά δεντράκια, κόκκους και καδράκια χριστουγεννιάτικα.

6. Κόκκινο - Το χρώμα των Χριστουγέννων: Ένας μικρός vintage μεταλλικός δίσκος και μερικά χριστουγεννιάτικα καδράκια, διακοσμητικά και κόκκινα στολίδια θα απογειώσουν τη διακόσμηση του τραπεζιού σας.

7. Χωρίς δίσκο: Αν δεν θέλετε να βάλετε δίσκο, προτιμήστε διάφορα διακοσμητικά δεντράκια (με διαφορετικό μέγεθος το καθένα) για να βάλετε επάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σας.

8. Φυσικό και γήινο: Ένα στρογγυλό ψάθινο καλάθι-δίσκο και μερικά διακοσμητικά σε φυσικό πράσινο χρώμα είναι ό,τι πρέπει για όλους και όλες εσάς που προτιμάτε τη λιτή και απλή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

9. Γυάλα: Γεμίστε μια γυάλα με κουκουνάρια και ψεύτικο χιόνι. Τοποθετήστε ένα μεγάλο λευκό κερί μέσα και η διακόσμηση του σαλονιού σας είναι έτοιμη. Extra tip: βάλτε μια λινάτσα και τοποθετήστε εδώ και εκεί (σκόρπια) μερικά κουκουνάρια.

10. Απλό και κλασικό: Ένα στρογγυλό ψάθινο καλάθι-δίσκο, μερικά κόκκινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και φυσικά μικρά ελατάκια μέσα σε γλαστρακια μπορούν να γίνουν μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σπιτιού σας. Αν τα γλαστράκια θέλετε να τα ντύσετε, βάλτε τους λινάτσα που θα στερεώσετε με σπάγκο.

11. Ξύλινο κουτί: Αν έχετε κρατήσει εκείνο του κουτί που σας έφεραν δώρο στη γιορτή σας με κρασιά, θα σας χρειαστεί. Γεμίστε το με ψεύτικο άχυρο, μερικά ξύλινα διακοσμητικά, κουκουνάρια και μερικά κλαδιά από έλατο.

12. Φυσικά λουλούδια: Ζητήστε από τον ανθοπώλη της γειτονιάς σας να σας φτιάξει μια ανθοδέσμη με λευκά άνθη, που θα συνδυάσει με μερικά κλαδάκια έλατου και γκι. Δίπλα στο βάζο μπορείτε να βάλετε ένα ξύλινο μπολ που θα τοποθετήσετε μερικά από τα στολίδια του δέντρου σας.

13. Τολμήστε το μαύρο καρό: Ένας μικρός vintage μεταλλικός δίσκος και μερικά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε ασπρόμαυρο καρό θα συνδυαστούν τέλεια με λευκά κεριά και μικρά στολισμένα -σε κόκκινο χρώμα- χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

14. Όσο πιο απλό γίνεται: Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια στον καναπέ σας κρατήστε όσο πιο απλό μπορείτε το τραπεζάκι του σαλονιού σας. Τολμήστε να τοποθετήσετε μερικά βιβλία, ένα κερί και μερικά στολίδια σε μια πήλινη πιατέλα.

8. Φυσικό και γήινο 2: Βάλτε στο τραπέζι σας έναν λευκό ξύλινο δίσκο με 2 φυσικά ελατάκια. Τοποθετήστε ένα μεγάλο κερί με ξύλινο δοχείο και η χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας είναι έτοιμη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved