Διακόσμηση πασχαλινού τραπεζιού: Ιδέες με αυγά, λουλούδια και όχι μόνο

Προτάσεις για να διακοσμήσετε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα.

Διακόσμηση πασχαλινού τραπεζιού: Ιδέες με αυγά, λουλούδια και όχι μόνο

Σερβίτσιο σε πασχαλινό τραπέζι.

Bigstock

Το τραπέζι του Πάσχα είναι γιορτινό, πλούσιο και αξίζει να βάλουμε λίγο παραπάνω μεράκι και φαντασία για να το διακοσμήσουμε.

Οι επιλογές σας είναι πολλές. Μπορείτε να διακοσμήσετε το πασχαλινό τραπέζι με πολύχρωμα αυγά, με λουλούδια και άλλα διακοσμητικά.

Στο Instagram μπορείτε να δείτε δεκάδες ιδέες για όλα τα γούστα. Διακόσμηση μίνιμαλ, elegant, retro.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει αυτές που ξεχωρίσαμε.

Πασχαλινό τραπέζι minimal και boho

Εάν προτιμάστε μία πιο λιτή και boho προσέγγιση, επιλέξτε λευκά πιάτα χαρτοπετσέτες υφασμάτινες σε γήινα χρώματα και πλεκτά σουπλά. Για να δώσετε χρώμα μπορείτε να βάλετε ένα βάζο με λουλούδια σε απαλά χρώματα.

https://www.instagram.com/p/CqkIVJzKEpa

Ανοιξιάτικο και παστέλ

Το Πάσχαείναι άμεσα συνυφασμένο με την άνοιξη και μπορείτε να αξιοποιήσετε τα φρέσκα και μυρωδάτα λουλούδια για τη διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού. Εάν σας αρέσουν τα παστέλ χρώματα τα οποια είναι τάση στη διακόσμηση, τα νύχια, τα ρούχα, ακολουθήστε μία προσέγγιση σαν την παρακάτω. Παστέλ άνθη και κεριά, μίνιμαλ σερβίτσιο. Μία ιδιαίτερη πινελιά στο τραπέζι μπορούν να δώσουν και οι χαρτοπετσέτες.

https://www.instagram.com/p/CqiTqbVr3CP

«Ναι» στις υφασμάτινες πετσέτες

Εαν θέλετε να κάνετε το πασχαλινό σας τραπέζι λίγο πιο elegant προτιμήστε τις υφασμάτινες πετσέτες. Αξιοποιήστε τα αυγά που έχετε σπίτι και πειραματιστείτε με τη διακόσμηση του κάθε πιάτου. Μία εναλλακτική είναι να δημιουργήσετε λαγουδάκια με το αυγό και την πετσέτα κάνοντας ένα εύκολο δέσιμο.

https://www.instagram.com/p/Cqu0FR5LguP

Χρησιμοποιήστε στη διακόσμηση μικρά διακοσμητικά αυγά

Αντί για τα κανονικά αυγά που έχετε βάψει και διακοσμήσει, μπορείτε να αξιοποιήσετε στη διακόσμηση του τραπεζιού και μικρά αυγά σε διάφορα χρώματα. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορούν πράγματι να δώσουν μία ιδιαίτερη πινελιά.

https://www.instagram.com/p/Cquxbactzai

Πασχαλινό δεντράκι

Εάν έχετε φτιάξει πασχαλινό δεντράκι με τα παιδιά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό, εάν ωστόσο ο χώρος σας είναι περιορισμένος, ίσως χρειαστεί να το βγάλετε όταν σερβίρετε τα φαγητά.

https://www.instagram.com/p/Cqu0wxNoPHA

Χάρτινα σκεύη

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε χάρτινα πιάτα, μπολ, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα ιδιαίτερα και εντυπωσιακά. Το πλεονέκτημα; Θα γλιτώσετε χρόνο και κόπο από το καθάρισμα και το συμμάζεμα μετά.

https://www.instagram.com/p/CquqdqDIZLN
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved