Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το σαλόνι - Τι να στολίσετε εκτός από το δέντρο

Διακοσμήστε τους καναπέδες, το τραπεζάκι, τον μπουφέ και όχι μόνο!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το σαλόνι - Τι να στολίσετε εκτός από το δέντρο
Unsplash.com / Toa Heftiba

Στον χριστουγεννιάτικο στολισμό, δεν υπάρχουν υπερβολές και ακρότητες. Τα φωτάκια δεν είναι ποτέ αρκετά και πάντα υπάρχει περιθώριο για λίγα στολίδια και διακοσμητικά ακόμα.

Το δέντρο πιθανά να το έχετε ήδη στολίσει. Η διακόσμηση του σαλονιού όμως μπορείτε να εμπλουτιστεί με διάφορους ακόμα τρόπους και το Instagram έχει τις καλύτερες ιδέες για να εμπνευστείτε.

Χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια καναπέ

Μπορείτε να επιλέξετε μαξιλάρια σε φανταχτερά χριστουγεννιάτικα χρώματα όπως το κόκκινο και το κόκκινο, ή μαξιλάρια με πιο διακριτικές γιορτινές λεπτομέρειες.

https://www.instagram.com/p/Clxsxs7o7NV

Γιορτινό ριχτάρι

Ένα ριχτάρι καρό, κόκκινο, χουχουλιάρικο μπορεί να μεταμορφώσει τη διακόσμηση του σαλονιού και να κάνει τη διαφορά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου. Μπορείτε να πάρτε κάτι σε γιορτινά χρώματα χωρίς να έχει απαραίτητα γιορτινά σχέδια, για να το χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνο εάν θέλετε.

https://www.instagram.com/p/BrP6hT0F45b

Διακοσμήστε το τζάκι

Το τζάκι προσδίδει ζεστασιά στον χώρο, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εάν ανήκετε στους τυχερούς που έχετε τζάκι στο καθιστικό σας εκμεταλλευτείτε το και για να αναδείξετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Μπορείτε να βάλετε φωτάκια, γιρλάντες, κάλτσες, διακοσμητικά. Οι ιδέες είναι πολλές και εκτός από την παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες εδώ.

https://www.instagram.com/p/CXv2A6yOnhF

Βάλτε κλαδιά από έλατο σε διάφορα σημεία του χώρου

Το έλατο έχει την τιμητική του τις γιορτές. Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορεί να βάλετε βάζα ή κανάτες (δείτε τι όμορφη που είναι η παρακάτω) με κλαδιά ελάτου μέσα και να βάλετε λίγη παραπάνω δόση από χριστουγεννιάτικη μαγεία στις γιορτές.

https://www.instagram.com/p/ClxVFugN8W1

Χριστουγεννιάτικα κεριά

Βάλτε χριστουγεννιάτικα κεριά στο τραπεζάκι του σαλονιού, στον μπουφέ και διάφορα ακόμα σημεία του σπιτιού. Επιλέξτε ιδιαίτερα γιορτινά αρώματα. Τα δικά μας αγαπημένα; Μελομακάρονο, κανέλα, συνδυασμός κανέλας-πορτοκαλιού.

https://www.instagram.com/p/ClxDiz3pGKp

Φτιάξτε μία χριστουγεννιάτικη σύνθεση στο τραπεζάκι του σαλονιού

Ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού στο σαλόνι σας, μπορείτε να φτιάξετε μία αυτοσχέδια σύνθεση με κεριά, κλαδιά και άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μπορείτε ακόμα να τα βάλετε σε κάποιον δίσκο, όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

Δείτε ακόμα περισσότερες ιδέες για να διακοσμήσετε το τραπεζάκι του σαλονιού εδώ.

https://www.instagram.com/p/CH2rwF4hPCG

Διακοσμήστε τα παράθυρα

Κολλήστε αυτοκόλλητα, κρεμάστε στολίδια ή ζωγραφίστε με έναν μαρκαδόρο κιμωλίας χιονονιφάδες, αγγελάκια και ό,τι άλλο θέλετε.

https://www.instagram.com/p/Bq21FYaHfow
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved