Παιδικό δωμάτιο: Ποια χρώματα επιδρούν θετικά στη μελέτη του παιδιού;

Πόσα γνωρίζετε για την επίδραση των χρωμάτων στη μνήμη και τη συγκέντρωση των παιδιών;

Παιδικό δωμάτιο: Ποια χρώματα επιδρούν θετικά στη μελέτη του παιδιού;

Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και σιγά-σιγά γονείς και παιδιά προσαρμόζονται σε μία νέα ρουτίνα. Η καθημερινότητα των παιδιών πλέον περιλαμβάνει σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες και φυσικά διάβασμα.

Τα χρώματα που επικρατούν σε ένα δωμάτιο, εκτός από την ψυχολογία και τη διάθεσή μας, μπορούν να επηρεάσουν τη μνήμη και την συγκέντρωση. Ενόψει λοιπόν της νέας σχολικής χρονιάς, είναι χρήσιμο να γνωρίσετε πώς τα χρώματα που έχετε επιλέξει για το δωμάτιο του παιδιού ή το όποιο δωμάτιο μελετάει επιδρούν στο διάβασμά του.

Ποια χρώματα είναι ιδανικά για ένα δωμάτιο μελέτης;

Λευκό

leuko paidiko dwmatio

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @dombliskolasu

Το λευκό χρώμα και οι κοντινές αποχρώσεις του όπως το μπεζ ή το εκρού είναι ιδανικές για το δωμάτιο που μελετάει το παιδί. Βελτιώνει τη διάθεση και βοηθά το παιδί να συγκεντρωθεί περισσότερο.

Κόκκινο

kokkino paidiko dwmatio

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @colorstylelove

Το κόκκινο είναι ένα ζεστό χρώμα, σύμβολο της ζωντάνιας, της ενέργειας και της δημιουργικότητας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε με σύνεση, για παράδειγμα να βάψετε τον ένα μόνο τοίχο ή να προτιμήσετε κόκκινους πίνακες και διακοσμητικά. Το πολύ κόκκινο μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση ή και άγχος.

Πορτοκαλί

portokali paidiko dwmatio

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @rabinteriors

Το πορτοκαλί είναι ένα επίσης έντονο χρώμα το οποίο εάν συνδυαστεί με άλλα γήινα χρώματα όπως το πράσινο, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον μελέτης όπου κυριαρχεί η αρμονία, η ισορροπία και η ηρεμία.

Κίτρινο

kitrino paidiko dwmatio

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @ya_yakushnya

Το κίτρινο βοηθάει στη συγκέντρωση και ενισχύει τη μνήμη του παιδιού. Επιλέξτε τις πιο απαλές του αποχρώσεις καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι το έντονο κίτρινο στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να κάνει το παιδί πιο νευρικό.

Καφέ

kafe paidiko dwmatio

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @coolkidsroom

Το καφέ και οι αποχρώσεις (και οι συνδυασμοί τους) διώχνουν την κούραση και ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας και χαλάρωσης. Μπορείτε να επιλέξετε ξύλινα διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο ή κάποια κουρτίνα, εάν δεν θέλετε να είναι πολύ μονότονο.

Πράσινο

prasino meleti

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @mi.decor

Το πράσινο χρώμα είναι το χρώμα της φύσης και συμβολίζει την ανάπτυξη, την αρμονία και την ασφάλεια. Επιλέξετε τις κατάλληλες αποχρώσεις (όχι τις πολύ έντονες), οι οποίες και έχουν θετική επίδραση στη μνήμη και τη συγκέντρωση του παιδιού.

Μπλε

mple paidiko dwmatio

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @kajastef

Το μπλε χρώμα θεωρείται ιδανικό για τον χώρο μελέτης. Αυξάνει την παραγωγικότητα και βοηθάει στη συγκέντρωση.

Μωβ

Το απαλό μωβ χρώμα όπως είναι το λιλά ενισχύει την όρεξη για μελέτη. Είναι ένα χρώμα που προκαλεί ηρεμία αλλά και ζωντάνια και που συνήθως τα κορίτσια λατρεύουν.

Πηγή: paintzen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved