Έξυπνα tips για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε ιδανικό χώρο μελέτης

Οργανώστε με τέτοιο τρόπο το παιδικό δωμάτιο ώστε το παιδί να μπορεί να διαβάζει απερίσπαστο.

Έξυπνα  tips για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε ιδανικό χώρο μελέτης
Instagram @helloflorauk

Είναι σημαντικό να μάθει το παιδί να μελετά στον ίδιο σημείο κι όχι να …περιοδεύει μέσα στο σπίτι. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο παιδικό δωμάτιο, μπορείτε να βρείτε ένα χώρο που θα τον διαμορφώσετε σε γραφείο.

Για παράδειγμα μπορείτε να στερεώσετε στον τοίχο το γραφείο και να τοποθετήσετε πιο πάνω μερικά ράφια.

Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι σημαντικός όταν διαβάζει το παιδί. Αποφύγετε τα φωτιστικά δαπέδου και επιλέξτε ένα φωτιστικό γραφείου με ήπιο φωτισμό ( ούτε πολύ έντονος, ούτε χαμηλός).


https://www.instagram.com/p/B99MZWQJfrC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οργάνωση

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η οργάνωση είναι το Α και το Ω στο να μάθει το παιδί να διαβάζει σωστά. Μικρά κουτιά, θήκες, φάκελοι, συρτάρια, όλα συμβάλλουν στη σωστή οργάνωση. Τοποθετήστε ετικέτες έξω από κάθε κουτί ώστε να γνωρίζει τι έχει το καθένα χωρίς να χάνει χρόνο αναζητώντας πότε τη γόμα, πότε το ψαλίδι ή την ξύστρα. Εξίσου σημαντικό είναι να τοποθετεί τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ξανά στη θέση τους ώστε το γραφείο να είναι πάντα καθαρό.



Γνωστικά ερεθίσματα

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, φροντίστε να του δίνετε και τα ανάλογα ερεθίσματα. Για παράδειγμα, αν του αρέσουν τα ζώα, μπορείτε να βρείτε έναν χάρτη με τα ζώα απ΄ όλο τον πλανήτη ή μια μικρή υδρόγειο για όσα παιδιά λατρεύουν την γεωγραφία.


https://www.instagram.com/p/CGwtii1jAFD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Και το πιο σημαντικό: Αποφύγετε κάθε είδους οθόνη στο δωμάτιο των παιδιών καθώς του αποσπά την προσοχή και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Εναλλακτικά ορίστε πότε και πόσο χρόνο μπορεί να παίζει στο τάμπλετ, το κινητό ή τον υπολογιστή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved