Back to school: Ετοιμάζοντας το παιδικό δωμάτιο για τη νέα σχολική χρονιά

Τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στο δωμάτιου του παιδιού πριν ξεκινήσουν τα σχολεία;

Back to school: Ετοιμάζοντας το παιδικό δωμάτιο για τη νέα σχολική χρονιά

Δύο εβδομάδες απομένουν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα παιδιά σταδιακά μπαίνουν ξανά σε πρόγραμμα και προετοιμάζονται για την επιστροφή στο σχολείο.

Κάτι που πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα είναι η προετοιμασία του παιδικού δωματίου. Το δωμάτιο είναι ο προσωπικός χώρος του παιδιού που χαλαρώνει, παίζει και διαβάζει. Ειδικά για τα παιδιά της πρώτης δημοτικού είναι σημαντικό να είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να βοηθήσει το παιδί στην προσαρμογή του νέου περιβάλλοντος και του νέου καθημερινού του προγράμματος.

Τι πρέπει λοιπόν να λάβετε υπόψιν για να την κατάλληλη προετοιμασία του παιδικού δωματίου;

Αλλάξτε το χρώμα

Τολμήστε να αλλάξετε το χρώμα στους τοίχους του παιδικού δωματίου. Θα ανανεώσει τον χώρο αλλά και το ίδιο το παιδί. Προτιμήστε χρώματα που ενισχύουν τη συγκέντρωση και την ηρεμία όπως είναι το πράσινο και το κίτρινο.

Αλλάξτε τα έπιπλα

Η πρώτη δημοτικού είναι μία ηλικία ορόσημο για τα παιδιά. Από το νηπιαγωγείο, βρίσκονται ξαφνικά στο «μεγάλο» σχολείο και ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε και μερικά από τα έπιπλα του δωματίου του. Δοκιμάστε να αγοράσετε ένα μεγάλο και άνετο γραφείο που θα δημιουργεί όρεξη στο παιδί για να διαβάσει.

epistrofi sto sxoleio allages paidiko dwmatio 2

Επιλέξτε την κατάλληλη καρέκλα

Το παιδί θα κάθεται πλέον για αρκετή ώρα στην καρέκλα του, για αυτό καλό είναι να την επιλέξετε με προσοχή, ώστε να είναι άνετο και ανατομική.

Δώστε σημασία στον φωτισμός

Εφοδιαστείτε με ένα κατάλληλο επιτραπέζιο φωτιστικό που θα επιτρέπει στο παιδί να διαβάζει τις πιο απογευματινές ή βραδινές ώρες χωρίς να κουράζει τα μάτια του.

Βάλτε ένα ρολόι τοίχου

Τα παιδιά μαθαίνουν την ώρα περίπου στην ηλικία των έξι με οκτώ ετών. Ένα ρολόι τοίχου στο παιδικό δωμάτιο θα βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση του χρόνου και έλεγχο του προγράμματός του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved