Πώς θα δημιουργήσετε ένα organic βρεφικό δωμάτιο (εικόνες)

Πώς θα διαλέξετε ασφαλή χρώματα για το βρεφικό δωμάτιο και πώς θα το διακοσμήσετε οργανικά!

Πώς θα δημιουργήσετε ένα organic βρεφικό δωμάτιο (εικόνες)
instagram @poppyseed.play

Όταν έρθει η στιγμή να φτιάξετε το βρεφικό δωμάτιο που θα φιλοξενήσει το μικρό αγγελούδι που θα υποδεχτείτε σε λίγους μήνες, θα διαπιστώσετε ότι τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο όσο νομίζετε μιας και θα πρέπει να αποφασίσετε τι θα είναι καλύτερο για εκείνο.

Οι περισσότερες νέες μέλλουσες μαμάδες στρέφονται στα οργανικά δωμάτια και έχουν λόγο. Τι σημαίνει όμως "οργανικό δωμάτιο" ή αλλιώς "Organic";


https://www.instagram.com/p/BxIj9jzFm4J/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν και η λέξη "οργανικό" σημαίνει πολλά πράγματα, οι γονείς τη χρησιμοποιούν όταν θέλουν να εξηγήσουν ότι θέλουν το βρεφικό δωμάτιο του παιδιού τους να μην έχει τοξικά, συνθετικά υλικά και αντικείμενα, έπιπλα και διακοσμητικά που δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε χημική επεξεργασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αγορά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων ελαχιστοποιεί την έκθεση σε πτητικές οργανικές ενώσεις, επίσης γνωστές ως VOC. Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (volatile organic compounds, VOCs) είναι μια μεγάλη ομάδα υγρών και αερίων, πολλές από τις οποίες είναι άχρωμες και άοσμες. Δεδομένου ότι είναι πτητικές ουσίες, τα υγρά εξατμίζονται εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου.

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις αποτελούν ζήτημα γενικής ανησυχίας λόγω της ικανότητάς τους να αντιδρούν με άλλους ρύπους όπως τα οξείδια του αζώτου στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας σχηματίζοντας όζον. Οι υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος στην επιφάνεια του εδάφους μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, να προκαλέσουν ζημιές στις καλλιέργειες κ.α.


https://www.instagram.com/p/B8Vt3TJBtoq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading



Ορισμένες πτητικές οργανικές ενώσεις μπορεί να είναι άμεσα επιβλαβείς με τη μορφή καρκινογόνων ουσιών για την ανθρώπινη υγεία. Αυτές μπορούν να συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω του αέριου μεθανίου ή να καταστρέψουν το όζον μέσω του μεθυλοβρωμιδίου. Η στοιβάδα του όζοντος είναι απαραίτητη για την προστασία της επιφάνειας της γης από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να δημιουργήσετε ένα οργανικό δωμάτιο για το μωρό σας συνεχίστε να διαβάζετε.

Οργανικά χρώματα

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού που θα γίνει ο δικός του προσωπικός χώρος και να το βάψετε. Καταλήξτε στο χρώμα που σας αρέσει περισσότερο και βάψτε το. Αγοράστε χρώματα μη τοξικά και οικολογικά. Στα καταστήματα με χρώματα, θα βρείτε αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων και αντίθετα από τις κανονικές μπογιές, εκπέμπουν καθόλου ή πολύ λίγη αιθάλη, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό.


https://www.instagram.com/p/CMQrgLmIevH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αφού λοιπόν βάψετε το υπνοδωμάτιό του, επιλέξτε το θέμα που θέλετε να κυριαρχεί. Αποφύγετε τις ταπετσαρίες και τα αυτοκόλλητα και προτιμήστε κάδρα και ξύλινα διακοσμητικά. Υπάρχουν αρκετά οργανικά διακοσμητικά στην αγορά και μπορείτε να τα βρείτε εύκολα.


https://www.instagram.com/p/CDeKa_EjoyJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς θα διαλέξετε βρεφικά έπιπλα και στρώμα

Το ίδιο να κάνετε και όταν έρθει η στιγμή να διαλέξετε τα έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο. Τα οργανικά έπιπλα είναι σαφώς ασφαλέστερα για το μωρό, επειδή κατασκευάζονται με μη τοξικά υλικά και δεν εκπέμπουν αέρια από τα χημικά και τις κόλλες που χρησιμοποιούνται συνήθως στην κατασκευή επίπλων.

Για το βρεφικό του κρεβατάκι διαλέξτε ένα στρώμα από οργανικό βαμβάκι, μαλλί ή λατέξ. Τα βρεφικά οργανικά στρώματα κατασκευάζονται από οργανικά υλικά.


https://www.instagram.com/p/CEHtQ94AoIK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βαμβακερή προίκα και ρούχα

Τέλος μην ξεχάσετε να αγοράσετε σεντονάκια, καλύμματα, πετσέτες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλαράκια, πάντες, ρουχαλάκια, κουρτίνες και ό,τι άλλο χρειάζεστε για το παιδικό δωμάτιο, που θα είναι φτιαγμένα από βαμβάκι χωρίς χημικές επεξεργασίες.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί μερικές προτάσεις, έτσι όπως έχουν δημοσιευτεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Instagram, από γονείς που έφτιαξαν οργανικά βρεφικά δωμάτια για τα μωρά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved