Γεράνια μέσα στο σπίτι: Ιδέες διακόσμησης και τι να γνωρίζετε για αυτά

Πώς θα δημιουργήσετε έναν ανθισμένο παράδεισο στο σπίτι σας με όμορφα γεράνια.

Γεράνια μέσα στο σπίτι: Ιδέες διακόσμησης και τι να γνωρίζετε για αυτά

Τα γεράνια είναι από τα ωραιότερα και πιο ανθεκτικά λουλούδια στην Ελλάδα και αντέχουν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτά.

Αυτός είναι άλλοστε και ο λόγος που τα επιλέγουν και τα προτιούν πολλοί για να διακοσμήσουν όχι μόνο το σπίτι τους αλλά και το μπαλκόνι ή τον κήπο τους.

Ένα μπαλκόνι ή μια γωνιά με πολύχρωμα λουλούδια είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα. Πώς μπορείτε λοιπόν να μετατρέψετε ένα οποιοδήποτε μπαλκόνι ή σαλόνι ή οποιονδήποτε κήπο σε έναν παράδεισο ευεξίας; Μα φυσικά με όμορφες ιδέες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το γεράνι πριν το χρησιμοποιήσετε

  • Το γεράνι χρειάζεται τακτικό πότισμα ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
  • Με τα πρώτα κρύα η ανθοφορία του σταματάει, όμως παραμένει καταπράσινο.
  • Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ζέστη και την ξηρασία (σπάνιο για ένα λουλούδι).
  • Μην ξεχνάτε να κόβετε τα ξεραμένα λουλούδια και φύλλα για να βγουν νέα.
  • Τοποθετήστε το σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος.
  • Μην το βάζετε σε σκιερό μέρος καθώς έτσι θα επηρεαστεί η ανθοφορία του.

Να θυμάστε: Το γεράνι είναι ένα λουλούδι για τον κήπο ή τη γλάστρα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, είναι αρκετά ανθεκτικό στις καιρικές μεταβολές και ανθίζει πολύ!

Από τη φύση στο σπίτι μας - Πώς να διακοσμήσετε τα γεράνια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κανείς να διακοσμήσει τα γεράνια στο σπίτι του. Από το να τοποθετήσει γλάστρες και γλαστράκια στο μπαλκόνι ή σε κάποιο χώρο του σαλονιού, μέχρι να κάνει όμορφες συνθέσεις.

Δείτε μερικές από τις ιδέες με γεράνια που βρήκαμε στο Instagram.


https://www.instagram.com/p/CO-A5DqFVqL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CO6mJqOHcg0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/B7Ib9bDF6lu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/COVPkrxJXc2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CQGWsjOrsIu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CPyA4N1rdfI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


https://www.instagram.com/p/CPx0zZ0LuB5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

DIY κατασκευή με γεράνια

Αν έχετε χρόνο και διάθεση να φτιάξετε μια ωραία κατασκευή για το μπαλκόνι σας ώστε να βάλετε εκεί τα γεράνια ή άλλα λουλούδια που θα σας αρέσουν, δεν έχετε παρά να φτιάξετε ένα υπέροχο παρτέρι από κορμούς δέντρων.


https://www.instagram.com/p/CPV039Onwqy/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η διαδικασία για να το φτιάξετε είναι αρκετά απλή. Αγοράστε έτοιμους κορμούς δέντρων και καρφώστε τους με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε ένα μικρό ή μεγάλο παρτέρι. Στον πάτο που θα χρησιμοποιήσετε, κάντε τρύπες με ένα τρυπάνι για να φεύγει το νερό όταν θα ποτίζετε τα λουλούδια σας. Προσοχή! Μην κάνετε μεγάλες τρύπες γιατί θα φεύγει το χώμα σας.

Γεμίστε το παρτέρι σας με χώμα και φυτέψτε τα γεράνια και άλλα φυτά.

Εκτός από τα γεράνια τι άλλα φυτά μπορώ να βάλω μέσα στο σπίτι μου;

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα αντικείμενα που έχουμε επιλέξει για το σπίτι μας και η θέση που τα έχουμε τοποθετήσει, επηρεάζουν την ενέργεια, τη διάθεση, αλλά και την τύχη μας. Τα φυτά δε, θεωρούνται πηγή θετικής ενέργειας και δεν πρέπει να λείπουν από τη διακόσμηση του σπιτιού.

Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου σύμφωνα με το Feng Shui; Ας τα δούμε παρακάτω.

Σενσιβέρια

sanseveria

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @greenwave_plants

Η σενσιβέρια είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που σύμφωνα με το Feng Shui, διώχνει την αρνητική ενέργεια. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ποιότητα του χώρου.

Μπαμπού

bamboo

Πηγή φωτογραφίας: Instagram: @growingngrowing

Τα μπαμπού χαρίζουν ηρεμία, υγεία, ευτυχία, πλούτο και αγάπη. Σύμφωνα με το Feng Shui τα μπαμπού πρέπει να τοποθετούνται πάνω σε τραπέζι και ποτέ στο πάτωμα. Επίσης, ο αριθμός των μπαμπού καθορίζει και την επίδρασή τους στον χώρο. Έτσι τα δύο μπαμπού προσφέρουν την αγάπη, τα τρία την ευτυχία, τα πέντε ή επτά προσελκύουν την υγεία, τα έξι ή οκτώ τον πλούτο και την αφθονία, τα εννέα γενικά την καλή τύχη, τα δέκα εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση κα τέλος τα εικοσιένα την υγεία και τον μεγάλο πλούτο.

Παχίρα

pachira

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @theflowerhomee

Η παχίρα λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη, ισορροπία και πλούτο. Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με πλεγμένο κορμό και το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του Feng Shui: το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

Κράσουλα

crassula

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @succu.bo

Η κράσουλα είναι ένα φυτό με στρογγυλά φύλλα, τα οποία σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν τύχη και ευημερία. Επίσης, λέγεται ότι το συγκεκριμένο φυτό, εάν τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού, φέρνει πλούτο και επιτυχίες.

Φυτά εσωτερικά χώρου κατάλληλα για το βρεφικό δωμάτιο και όχι μόνο

Έρευνα της ΝΑSA αποκάλυψε ότι υπάρχουν αρκετά φυτά που είναι κατάλληλα και απόλυτα ασφαλή για το βρεφικό δωμάτιο. Να σας θυμίσουμε ότι στο παρελθόν τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους απαγορευόντουσαν καθώς το βράδυ, έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν το οξυγόνο σε διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με αρκετούς plantfluencer και την παραπάνω έρευνα της NASA, τα πιο κατάλληλα φυτά για το βρεφικό-παιδικό δωμάτιο είναι τα φυτά που βλέπετε στη φωτογραφία που ακολουθεί:

ereyna nasa fyta

Τα φυτά στα... ελληνικά

Η αζαλέα, η ζέρμπερα, η μπενζαμίνη, η αλόη, οι κάκτοι, το χλωρόφυτο, το ωραιόφυλλο, το σπαθίφυλλο, ο πόθος και το γεράνι είναι μερικά από τα φυτά που μπορείτε να βάλετε μέσα στο σπίτι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved