Πασχαλινά αυγά: 25 ιδέες για να τα βάψετε και να τα διακοσμήσετε

Πρωτότυποι τρόποι για το βάψιμο των αυγών το Πάσχα. 

Πασχαλινά αυγά: 25 ιδέες για να τα βάψετε και να τα διακοσμήσετε
instagram@ rafysdiy

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βάψετε και να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αβγά.

Ο συμβολισμός του αυγού

Το αυγό στη λαογραφία χαρακτηρίζεται ως σύμβολο της γέννησης της ζωής και της δημιουργίας. Επιπροσθέτως, του έχει αποδοθεί μαγική δύναμη (το κόκκινο είναι το χρώμα της μαγείας), ενώ έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για αναρίθμητους μύθους και παραδόσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε όλη τη γη. Η Εκκλησία , σλυμφωνα με το sansimera.gr υιοθέτησε τις προχριστιανικές δεισιδαιμονίες, αλλά τους έδωσε τελείως διαφορετικό νόημα.


https://www.instagram.com/p/CNPy7r7hh6q/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βάψιμο αυγών

Εκτός από το κλασσικό κόκκινο χρώμα, που είναι μέρος των Πασχαλινών εθίμων, τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα πολύχρωμα αυγά ή τα αυγά με σχέδια.

Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικές βαφές που δίνουν έντονα ομοιόμορφα χρώματα.Πέρα από τις βαφές αυτές υπάρχουν και παραδοσιακοί τρόποι βαψίματος όπως με ξερά φύλλα κρεμμυδιού με τα οποία τα αβγά παίρνουν ένα ελαφρύ κεραμιδί χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε με φύλλα κρεμμυδιού το αυγό, να το τυλίξετε και να το δέσετε σφιχτά μέσα σε ένα μικρό δίχτυ ή σε μία κάλτσα και να το βάλετε στη βαφή ώστε να βγαίνουν διάφορα σχέδια στα μέρη που ακουμπάει το φύλλο και δεν πηγαίνει η βαφή.

Αν θέλετε όμως κάτι ακόμα πιο πρωτότυπο δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Με απλά υλικά και εύκολες τεχνικές, τα αβγά σας φέτος το Πάσχα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά.







© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved