Τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δεντρόσπιτα είναι αυτά (pics)

Δεν υπάρχει τίποτε πιο μαγικό από ένα δεντρόσπιτο.

Τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δεντρόσπιτα είναι αυτά (pics)
Instagram account @treehouse_experts

Για πολλούς ενήλικες, το δεντρόσπιτο είναι ένα παιδικό όνειρο. Ένα ασφαλές μέρος, ένα "παλάτι" στον κήπο, το σπίτι των ονείρων τους.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε δημιουργήθηκε το πρώτο δεντρόσπιτο, υπάρχουν στοιχεία που το τοποθετούν σε αρχαίους πολιτισμούς που υπήρξαν 40.000 χρόνια πριν.

ta prota dentrospita 1

Σκίτσο από ένα δεντρόσπιτο του 1887 (Die Gartenlaube, 1887)

Πριν γίνουν κατασκευές για παιχνίδια, διασκέδασης και ευτυχίας, τα δεντρόσπιτα ήταν οι μόνιμες κατοικίες προϊστορικών ανθρώπων. Οι άνθρωποι τα έφτιαχναν επάνω σε δέντρα κυρίως για ασφάλεια. Ήθελαν να αποφύγουν τα ζώα και τις πλημμύρες.

Η πλειονότητα των ινδονησιακών φυλών Korowai και Papua εξακολουθούν να ζουν σε δεντρόσπιτα. Τα δεντρόσπιτα είναι φτιαγμένα σε ύψος 10 με 40 μέτρα επάνω στα δέντρα Banyan και είναι αρκετά μεγάλα για να χωρέσουν μέχρι 10 μέλη μιας οικογένειας και να τα προστατεύσουν από τις απειλές άλλων φυλών και άγριων ζώων.

ta prota dentrospita 2

Δεντρόσπιτο της φυλής Korowai, πηγή flickr.com

Στο Μεσαίωνα οι Φραγκισκανοί και οι Ινδουιστές μοναχοί χρησιμοποιούσαν τα δεντρόσπιτα για διαμονή και διαλογισμό. Κατά την περίοδο της Αναγέννησης, τα δεντρόσπιτα έγιναν πολύ δημοφιλή στην Ευρώπη, ειδικά στην Ιταλία. Άρχισαν να στολίζουν πολλούς κήπους και την περίφημη ιταλική τραπεζική οικογένεια - The House of Medici. Η συγκεκριμένη οικογένεια είχε ένα δεντρόσπιτο σε μια από τις βίλες της, το οποίο θαυμάζονταν από όλους τους επισκέπτες της. Χτίστηκε σε μια βελανιδιά, είχε τη δική της σπειροειδή σκάλα και ένα σιντριβάνι κοντά.

Πριν από πολλά χρόνια λοιπόν, η ζωή σε ένα δεντρόσπιτο ήταν αναγκαιότητα. Σήμερα, είναι θέμα επιλογής και μπορεί να τα δει κανείς είτε σε θεματικά πάρκα, είτε σε αυλές σπιτιών, είτε σε εστιατόρια, είτε σε παιδικές χαρές, ακόμη και σε ξενοδοχεία.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί μερικά από τα πιο όμορφα παιδικά δεντρόσπιτα που βρήκαμε στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved