Καλοκαιρινό τοστάκι για παιδιά με τυρί και γαλοπούλα

Το κλασικό τοστ με γαλοπούλα και τυρί με μία άκρως καλοκαιρινή πινελιά.

Foivi Geller
Καλοκαιρινό τοστάκι για παιδιά με τυρί και γαλοπούλα

Το τοστ είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα σνακ που μπορούμε να ετοιμάσουμε για τα παιδιά. Με λίγη φαντασία και όρεξη δε, μπορούμε να μετατρέψουμε ένα απλό τοστ σε ένα λαχταριστό έργο τέχνης που θα ενθουσιάσει τα μικρά μας.

Αυτό κάναμε κι εμείς σήμερα. Μίας και τα παιδιά μετρούν αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές και ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του, σας προτείνουμε να φτιάξετε τοστάκια εμπνευσμένα από το καλοκαίρι.

kalokairino tost

Τι θα χρειαστείτε:

  • ψωμί του τοστ: Τα παιδιά λατρεύουν κάθε είδος ψωμιού. Το ψωμί είναι πολύ καλή πηγή υδατανθράκων που δίνουν ενέργεια και κρατούν το παιδί χορτάτο για ώρα. Επίσης, εάν είναι ολικής άλεσης, είναι καλή πηγή και φυτικών ινών. Προτιμήστε τα ψωμιά χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.
  • τυρί: Τα τυριά είναι πλούσια σε ασβέστιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, των δοντιών και του εγκεφάλου. Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες συνδέουν τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος με την έλλειψη ή χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, συνεπώς το τυρί μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους.
  • γαλοπούλα: Η γαλοπούλα έχει λίγες θερμίδες και είναι πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης Β6 και Β12, νιασίνης, χολίνης και σεληνίου. Προτιμήστε τη βραστή γαλοπούλα, αντί της ψητής.
  • καρότο: Τα καρότα ανήκουν στα πιο θρεπτικά λαχανικά, καθώς περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη.
  • μουστάρδα
  • κέτσαπ

Πώς θα φτιάξετε το καλοκαιρινό τοστάκι

Κόψτε το τυρί και τη γαλοπούλα σε τέτοιο σχήμα ώστε να σχηματίσετε το γουρουνάκι. Με μία φέτα τυριού, θα πρέπει να σχηματίσετε και τον ήλιο και τις ακτίνες του.

Τοποθετήστε τα παραπάνω κομμάτια πάνω στο ψωμί του τοστ, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Στη συνέχεια, φτιάξτε το μαγιό με κέτσαπ και το έδαφος με μουστάρδα και τριμμένο καρότο.

Για τη μουσούδα, τα μάτια, το καπέλο και το κάλυμμα του ματιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάστα ελιάς.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved