Ταπεράκι στο σχολείο: Εύκολο & υγιεινό κολατσιό που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αυτό το κολατσιό τα παιδιά θα το λατρέψουν και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Foivi Geller
Ταπεράκι στο σχολείο: Εύκολο & υγιεινό κολατσιό που θα λατρέψουν τα παιδιά

Οι μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες και πλέον το καθημερινό πρόγραμμά τους θυμίζει περισσότερο αυτό που είχαν την προ καραντίνας εποχή.

Την ιδιαίτερη αυτή περίοδο εν μέσω πανδημίας και χειμώνα, η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών είναι καθοριστική και σημαντικό κομμάτι αυτής είναι φυσικά και τα διάφορα σνακ, όπως το κολατσιό στο σχολείο. Το κολατσιό μειώνει το αίσθημα της πείνας μεταξύ των ωρών που μεσολαβούν από το πρωινό μέχρι το μεσημεριανό, δίνει ενέργεια και συμβάλλει στην πρόσληψη των απαραίτητων συστατικών που έχει ανάγκη ο παιδικός οργανισμός κατά τις ώρες που το παιδί βρίσκεται στο σχολείο.

Τα σπιτικά σνακ είναι φυσικά η καλύτερη επιλογή για αυτό κι εγώ σήμερα σας παρουσιάζω μία ιδέα για υγιεινό και νόστιμο κολατσιό που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • φύλλο σφολιάτας
  • σοκολάτα υγείας
  • μπριός
  • τυρί
  • καρότο
  • αποξηραμένο δαμάσκηνο

Η διατροφική αξία των παραπάνω τροφών:

Σοκολάτα υγείας
Η μαύρη σοκολάτα, όταν φυσικά αυτή καταναλώνεται με μέτρο, έχει πολλά οφέλη για την υγεία των παιδιών, όπως η καλύτερη συγκέντρωση και μνήμη. Επίσης η σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διάφορα ανόργανα στοιχεία όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, το κάλιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος.

Τυρί
Τα τυριά είναι πλούσια σε ασβέστιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, των δοντιών και του εγκεφάλου. Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες συνδέουν τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος με την έλλειψη ή χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, συνεπώς το τυρί που είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Καρότο
Τα καρότα είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες Κ, Β1, Β2, Β6 και C, αλλά και σε α και γ-καροτίνη που μεταβολίζεται σε βιταμίνη Α.

Αποξηραμένο δαμάσκηνο
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν λίγες θερμίδες, είναι νόστιμα και πλούσια σε μέταλλα και ισχνοστοιχεία. Επίσης είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και Κ.

20201021 201115 1

Πώς θα το φτιάξετε:

  • Ανοίξτε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώστε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, μαύρη σοκολάτα. Στη συνέχεια, τυλίξτε την σε ένα ρολό και κόψτε τα ρολάκια για να τα ψήσετε στον φούρνο.
  • Κόψτε δύο μικρά κομμάτια καρότο για τα μάτια του "σαλιγκαριού"
  • Πάνω στο μπριός κόψτε το τυρί έτσι ώτε να σχηματίσετε, τα μάτια, την κοιλίτσα, την μουσούδα και τα αυτιά, όπως στην παραπάνω φωτογραφία
  • Φτιάξτε τη μύτη και τα μάτια με αποξηραμένο δαμάσκηνο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved