Καθαρό σπίτι, καθαρό σχολείο: Έτσι μαθαίνουν υγιεινή τα παιδιά

Καθαρό σπίτι, καθαρό σχολείο: Έτσι μαθαίνουν υγιεινή τα παιδιά

Η υγιεινή, δηλαδή ένα σύνολο ενεργειών και κανόνων που αποσκοπούν στην προστασία της υγείας του οργανισμού μας, είναι από τα πιο βασικά μαθήματα που πρέπει να πάρουν τα παιδιά μας, από πολύ νωρίς.

Καθαρό σπίτι, καθαρό σχολείο: Έτσι μαθαίνουν υγιεινή τα παιδιά

Ένα μάθημα, μάλιστα, που πρωτίστως παίρνουν από εμάς τους γονείς τους και δευτερευόντως από το σχολείο τους. Η καθαριότητα και η απολύμανση, βασικές έννοιες της υγιεινής, διδάσκονται πρώτα από το σπίτι και μετά από το σχολείο. Εμείς οι γονείς οφείλουμε να διδάξουμε υγιεινή στα παιδιά μας, ώστε φτάνοντας στο σχολείο να γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν και γιατί.

Ξεκινώντας από το σπίτι και διατηρώντας το καθαρό, αντίστοιχα το ανάλογο θα συμβεί και με το σχολείο. Διότι τα παιδιά μας κατανοούν εις βάθος και από την πρώτη στιγμή, δύο πράγματα: Πρώτον πως όσα διδάσκονται από τους γονείς τους στο σπίτι τα συντροφεύουν σε κάθε έκφανση της ζωής τους και δεύτερον, πως το σχολείο τους είναι ουσιαστικά «το δεύτερο σπίτι» τους, επομένως και θα πρέπει να το φροντίσουν με τον κατάλληλο και αντίστοιχο τρόπο. Στην εποχή μας, είναι ακόμα πιο σημαντικό να εμπεδώσουμε στα παιδιά μας την ανάγκη για απολύμανση και καθαριότητα, μεθοδικά, υπομονετικά και με την κατάλληλη επιμονή, καθώς έτσι θα είναι υγιή και προστατευμένα όπου κι αν βρίσκονται – φυσικά και στο σχολείο.

katharo spiti 2

Καθαριότητα στο σπίτι

Οι περισσότερες από εμάς τις μαμάδες ασχολούμαστε καθημερινά, λιγότερο ή περισσότερο, με την καθαριότητα του σπιτιού. Ειδικά με χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο, κάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση. Η διαδικασία αυτή, παρότι συνήθως αφορά τις μαμάδες, θα πρέπει να αφορά όλη την οικογένεια και ιδίως τα παιδιά. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερος τρόπος για να διδάξουμε στα παιδιά μας τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της καθαριότητας και της απολύμανσης, από το να επιτρέψουμε και, κυρίως, να ενθαρρύνουμε την ανάμειξή τους με τη συγκεκριμένη ενασχόληση.

Στην περίπτωση που έχουμε ενδοιασμούς για το πώς θα το κάνουμε αυτό με ασφάλεια, αλλά και αποτελεσματικότητα, μπορεί να μας βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο η ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της Klinex. Περιέχει μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων που έχουν στόχο να εξηγήσουν στα παιδιά με τον πιο απλό, αναλυτικό και κατανοητό τρόπο τη σημασία της απολύμανσης τόσο στο σπίτι, όσο, ιδίως, στο σχολείο. Η πλατφόρμα αυτή άλλωστε είναι το ένα σκέλος του προγράμματος «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο», το άλλο σκέλος του οποίου έχει να κάνει με τη διάθεση καθαριστικών προϊόντων σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Ειδικά για τη χρονιά που διανύουμε, η Klinex έχει αναλάβει την προμήθεια καθαριστικών προϊόντων σε όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου Αθηναίων, δηλαδή και στα 280 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του μεγαλύτερου δήμου της χώρας. Παράλληλα έχει αναλάβει τον εξοπλισμό της καθαριότητας με δεκάδες τόνους από απολυμαντικά προϊόντα σε συνολικά 800 σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας, από το 2016 που ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό έως σήμερα.

Τι μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας από το σπίτι; Αρχικά τους βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως το συχνό και σωστό πλύσιμο των χεριών, του προσώπου και του σώματος. Κατόπιν τη σωστή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του φαγητού, είτε πρόκειται για το μεσημεριανό γεύμα, είτε για ένα σνακ. Ακόμα, την καθαριότητα του δωματίου τους, αλλά και των αντικειμένων τους. Για παράδειγμα, η σχολική τσάντα και η κασετίνα με τα μολύβια τους, πρέπει, σαφώς, να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά κι αυτό είναι κάτι στο οποίο το ίδιο το παιδί μπορεί να βοηθήσει τη μαμά.

katharo spiti 3

Εφαρμογή στο σχολείο

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά μας μαθαίνουν την καθαριότητα και την υγιεινή στο σπίτι. Μαθαίνουν να πλένουν τα χεράκια τους και να βάζουν τον αγκώνα τους μπροστά όταν φτερνίζονται, μαθαίνουν να διατηρούν τον χώρο τους καθαρό και περιποιημένο, μαθαίνουν να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τις επιφάνειες και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν. Το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή των όσων έχουν μάθει από το σπίτι στο σχολείο – και παράλληλα ο εμπλουτισμός των γνώσεών τους γύρω από το ζήτημα αυτό. Διότι στο σχολείο είναι μεν το κάθε παιδάκι «μόνο» του, χωρίς τους γονείς παρόντες δηλαδή, αλλά είναι ταυτόχρονα μαζί με συνομηλίκους του, φίλους του, συμμαθητές και τους δασκάλους του. Βρίσκεται σε μια νέα «μικρο-κοινωνία» με συγκεκριμένους όρους και κανόνες και όσα εφόδια έχει πάρει από το σπίτι του θα το βοηθήσουν σημαντικά να εναρμονιστεί με το σύνολο, αναλαμβάνοντας τον δικό του ρόλο και τις δικές του ευθύνες.

Έτσι λοιπόν, το παιδάκι μας που έχει μάθει να είναι το σπίτι του καθαρό, αυτομάτως θέλει και το σχολείο του να είναι καθαρό και γι’ αυτό κάνει ό,τι χρειάζεται: Προσέχει την τάξη του, φροντίζει το θρανίο του, την τσάντα του και τα βιβλία του και συνεχίζει να πλένει τα χέρια του με τον τρόπο που έχει μάθει, πριν καταναλώσει το κολατσιό του. Γνωρίζει καλά πόσο σημαντική είναι η καθαριότητα και η απολύμανση στην αίθουσα που βρίσκεται με τους συμμαθητές του και αναγνωρίζει την αξία της. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας που δημιούργησε η Klinex έχει κατανοήσει πόσο σημαντική είναι η απολύμανση και η προστασία του και έχει την ευκαιρία να γνωρίσει εις βάθος το γιατί, μαζί με τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του.

katharo spiti 4

H καθαριότητα στο σχολείο γίνεται παιχνίδι με την Klinex και το παιδί που έχει μάθει το «παιχνίδι» αυτό από το σπίτι του, είναι έτοιμο να… θριαμβεύσει! Εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, είμαστε δίπλα τους και φροντίζουμε να έχουν τα καλύτερα εφόδια, ώστε να είναι υγιή και προστατευμένα στο σχολείο τους κι εμείς οι γονείς να αισθανόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για την παρουσία τους εκεί.

24.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ADIDAS ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΓΚΡΙ
41.29 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ASICS ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ - ΜΑΥΡΟ
42.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα Route 66'
38.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα οβαλ 'Μαργαρίτα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σε ποιον μοιάζει το μωρό;

Σε ποιον μοιάζει το μωρό;

Σε ποιον μοιάζει το μωρό μόλις γεννηθεί; Στον μπαμπά ή την μαμά;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Νεογέννητα ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο

Νεογέννητα ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο

Αυτές οι φωτογραφίες θα σας φτιάξουν τη μέρα.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Καλομοίρα: Η κόρη της έχει θυμώσει για τα καλά - Δείτε το βίντεο

Καλομοίρα: Η κόρη της έχει θυμώσει για τα καλά - Δείτε το βίντεο

Η Αναστασία εκνευρίστηκε πολύ και η μαμά της δεν κρατήθηκε και κατέγραψε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αλλαγή πάνας: «Stop» σε ερεθισμούς & κοκκινίλες με επτά tips για να γίνεται πάντα ευχάριστα

Αλλαγή πάνας: «Stop» σε ερεθισμούς & κοκκινίλες με επτά tips για να γίνεται πάντα ευχάριστα

Η αλλαγή πάνας μπορεί να αποδειχθεί… δύσκολος γρίφος για κάθε νέα μανούλα…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Έτσι έγινε το ναυτικό ατύχημα – Το υλικό που έσωσε το «Καλλιστώ»
Big Brother: Η απάντηση της Σοφίας για τις πλαστικές επεμβάσεις (videos)
Χαμός στη Ρόδο: Έγινε διαρρήκτης για ένα φιλί! Πρωτοφανές σκηνικό
Γενικό lockdown: Τότε θα «πατήσει το κουμπί» η κυβέρνηση - Η απόφαση Μητσοτάκη
Σύγκρουση πλοίων – Πειραιάς: Ποιο είναι το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ»
Δήλωση «βόμβα» Αρκουμανέα: Πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα
ΟΠΕΚΑ Επίδομα Παιδιού: Αλλαγές στην πληρωμή της πέμπτης δόσης - Δείτε αναλυτικά
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Κάθε μέρα και μια νέα πρόκληση - Γιατί ξεκίνησε «πόλεμο» με τον Μακρόν
Πόθεν έσχες 2020: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής
Big Brother: Η φωτογραφία της Χριστίνας που «γκρέμισε» το Instagram – Ποιους ευχαρίστησε (pic)
Covid μακράς διάρκειας: Τα συμπτώματα & ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved
Βάνα Μπάρμπα: Ποζάρει αγκαλιά με την κόρη της, Φαίδρα