Η απολύμανση στο σχολείο των παιδιών: Τι οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς

Η απολύμανση στο σχολείο των παιδιών: Τι οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς

Γονείς και παιδιά συνειδητοποιούμε κάθε μέρα και περισσότερο την αξία της απολύμανσης και τη σπουδαιότητά της για την υγεία και την ασφάλειά μας.

Η απολύμανση στο σχολείο των παιδιών: Τι οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς

Τώρα που τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο, μας απασχολεί όλους η απολύμανση στις σχολικές αίθουσες, εκεί όπου περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύαμε ότι η καθαριότητα και η απολύμανση στον χώρο του σχολείου είναι υπόθεση που αφορά στο σχολείο και μόνο και πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πέρα από το να ενδιαφερόμαστε, ίσως μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, να υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα, ώστε το συνεργείο καθαρισμού να μπορεί «να κάνει τη δουλειά του».

Τώρα όμως, εν μέσω πανδημίας, η κατάσταση είναι διαφορετική. Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά πως η απολύμανση είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των παιδιών μας και ως εκ τούτου, η αγωνία μας να είναι το σχολείο τους καθαρό, ώστε το περιβάλλον τους να είναι ασφαλές, είναι μεγάλη. Τα παιδιά μας εκεί είναι «μόνα» τους, χωρίς τους γονείς κοντά για να προλαβαίνουν ατυχήματα και… ατυχίες. Ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, που τα παιδιά δεν έχουν κατανοήσει ακόμα πλήρως τι είναι γι’ αυτά ασφαλές και τι όχι, εμείς οι γονείς αναρωτιόμαστε, αν όντως στο σχολείο τους είναι προστατευμένα, από άποψη υγιεινής και απολύμανσης.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε όμως είναι ότι βεβαίως και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και μάλιστα, οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς, ώστε η απολύμανση και η προστασία στο σχολείο των παιδιών μας να επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο και κυρίως να είναι όσο πιο αποτελεσματική είναι δυνατόν.

klinex 2

Σωστά ενημερωμένοι γονείς, σωστά ενημερωμένα παιδιά

Το «κλειδί» ίσως για μια συμπεριφορά εντός του σχολείου που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την καθαριότητα και την απολύμανση, είναι η σωστή ενημέρωση. Εξηγώντας στα παιδιά μας ακριβώς τι συμβαίνει, με τρόπο και λόγια που θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα αναλόγως με την ηλικία τους, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την ασφάλειά τους. Ένα παιδί που γνωρίζει κι έχει κατανοήσει τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή και πώς μπορεί να προστατευτεί από τον κορονοϊό, αλλά και άλλους ιούς και βακτήρια, όταν βρίσκεται στο σχολείο, είναι βέβαιο πως θα το κάνει αποτελεσματικότερα και επαρκέστερα.

Ενημερώνουμε τα παιδιά μας λοιπόν για τους λόγους για τους οποίους η απολύμανση είναι απαραίτητη, όπως απαραίτητη είναι και η μάσκα, όπως απαραίτητη είναι και η διατήρηση απόστασης από τους άλλους. Ειδικά περί απολύμανσης, καλό είναι να εξηγήσουμε πώς γίνεται, με ποια προϊόντα και ποια διαδικασία, ώστε τα παιδιά μας να κατανοήσουν με τον καλύτερο τρόπο πόσο σημαντική είναι για την υγεία και την προστασία τους. Για την ενημέρωσή μας άλλωστε, εμπιστευόμαστε καταξιωμένους ειδικούς: Η Klinex δίνει τη δυνατότητα σε εμάς τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εκπαιδευτικής της πλατφόρμας, να μιλήσουμε στα παιδιά και να βελτιώσουμε έτσι τις ικανότητες τους για πρόληψη, προσωπική υγιεινή, αλλά και για τη διατήρηση της καθαριότητας του σχολείου. Με διαδραστικά «μαθήματα», η καθαριότητα στο σχολείο γίνεται παιχνίδι, ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η Klinex έχει αναλάβει για φέτος την προμήθεια καθαριστικών προϊόντων προς όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του δήμου Αθήνας αλλά και συνολικά 800 σχολείων σε όλη την Ελλάδα, μέσω του προγράμματος «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο».

 

Δίνουμε το παράδειγμα, αναλαμβάνουμε την ευθύνη

Εξίσου σημαντικό με τη σωστή ενημέρωση, από εμάς τις μαμάδες, είναι και το να δίνουμε το σωστό παράδειγμα στα παιδιά μας. Δεν αρκεί δηλαδή η θεωρητική προσέγγιση του ζητήματος της απολύμανσης και της καθαριότητας, αλλά χρειάζεται και η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Το σπίτι, ο εαυτός μας, η συμπεριφορά μας προς τα παιδιά, αλλά και προς τον χώρο της εργασίας μας, μπορεί να διδάξει με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα οφείλουμε να κάνουμε πρώτα εμείς οι γονείς και στη συνέχεια τα παιδιά μας, ώστε να έχουμε το πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα και στο σχολείο. Για παράδειγμα, μπορούμε να τους ζητούμε «βοήθεια» με το καθάρισμα του σπιτιού και την ώρα που είμαστε μαζί και μας βοηθούν, να εξηγούμε τι κάνουμε και γιατί. Ειδικά σε πιο μικρές ηλικίες τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν πράγματα μαζί με τους γονείς τους, καθώς έτσι νιώθουν σπουδαία και σημαντικά. Ας «εκμεταλλευτούμε» αυτή τους την προτίμηση, ώστε να εξηγήσουμε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο την αξία της απολύμανσης.

klinex 3

Δεν πρέπει όμως όλη αυτή η διαδικασία να μένει εντός των τειχών του σπιτιού μας, διότι έτσι μεταδίδουμε στα παιδιά το μήνυμα πως το σπίτι μας είναι ξεχωριστό και πως αρκεί εκεί να είναι τα πάντα καθαρά. Όμως, η ίδια ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση υπάρχει και σε κάθε χώρο που ζούμε και υπάρχουμε: Στην εργασία μας, στο αυτοκίνητό μας, στον ίδιο μας τον εαυτό. Διδάσκουμε λοιπόν με τη συμπεριφορά μας, κατά πρώτον, προσωπική υγιεινή: Σωστό πλύσιμο των χεριών, σωστή συμπεριφορά κάθε φορά που τρώμε κάτι και ειδικά το γεύμα μας, σωστή συμπεριφορά όταν φτερνιζόμαστε, κλπ. Αντίστοιχα, εξηγούμε ότι είναι σημαντικό και το αυτοκίνητό μας να είναι καθαρό από μικρόβια, ιούς και βακτήρια, όπως επίσης και ο χώρος της εργασίας μας. Ακόμα και αν δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες ή στις υποχρεώσεις μας η καθαριότητα του χώρου, εμείς φροντίζουμε πάντα για το καλύτερο δυνατό, καθώς είναι θέμα της υγείας μας και της ασφάλειάς μας.

Η διαδραστική πλατφόρμα της Klinex μάς δίνει ιδέες και λύσεις για να μεταδώσουμε στα παιδιά μας την ανάγκη απολύμανσης σε όλους τους χώρους που ζουν και κινούνται. Αξιοποιώντας κάθε εφόδιο, ασχολούμαστε με τα παιδιά μας και εξηγούμε ξανά και ξανά πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας η απολύμανση, η καθαριότητα, σε κάθε χώρο, με κάθε αφορμή. Για να αισθανόμαστε εμείς οι μαμάδες περισσότερο ασφαλείς και τα παιδιά μας ακόμα πιο προστατευμένα στο σχολείο τους.

 

24.49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ADIDAS ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΓΚΡΙ
41.29 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ASICS ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ - ΜΑΥΡΟ
42.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα Route 66'
38.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βusquets Σχολική Τσάντα οβαλ 'Μαργαρίτα'
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι παρελάσεις που ακυρώνονται, οι αναμνήσεις που χάνονται…

Οι παρελάσεις που ακυρώνονται, οι αναμνήσεις που χάνονται…

Θυμάμαι σχεδόν κάθε παρέλαση που έκανα ως μαθητής. Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Συνεπιμέλεια ανηλίκων: Η προστασία των παιδιών από τη χρησιμοποίησή τους ως «όπλα» διαζυγίων

Συνεπιμέλεια ανηλίκων: Η προστασία των παιδιών από τη χρησιμοποίησή τους ως «όπλα» διαζυγίων

Συνεπιμέλεια ανηλίκων: Η χρυσή ευκαιρία προστασίας χιλιάδων παιδιών από τη χρησιμοποίησή τους…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι αναρτήσεις των διάσημων μαμάδων (& μπαμπάδων) για την 28η Οκτωβρίου

Οι αναρτήσεις των διάσημων μαμάδων (& μπαμπάδων) για την 28η Οκτωβρίου

Οι αναρτήσεις που έκαναν οι διάσημοι γονείς με ή χωρίς τα παιδιά…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
28η Οκτωβρίου: Ο ρόλος των γυναικών και των παιδιών στον πόλεμο του '40

28η Οκτωβρίου: Ο ρόλος των γυναικών και των παιδιών στον πόλεμο του '40

Η συμμετοχή των γυναικών αλλά και των παιδιών στον πόλεμο του '40…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Τζόκερ: Με μόλις 2 ευρώ κέρδισε πάνω από 2.300.000 ευρώ - Πού παίχτηκε το δελτίο
Κορονοϊός: SOS από Δερμιτζάκη – «Φόβοι για σκηνές Ιταλίας στην Ελλάδα με 6.000 κρούσματα τη μέρα»
Ερντογάν-Μακρόν: Τι κρύβει η άγρια κόντρα – Το Charlie Hebdo, το Ισλάμ και η ανατολική Μεσόγειος
Αδίστακτοι: Οι Τούρκοι… βύθισαν το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού!
Συνεπιμέλεια ανηλίκων: Η προστασία των παιδιών από τη χρησιμοποίησή τους ως «όπλα» διαζυγίων
Σου εξηγούμε γιατί ο Σκορπιός είναι το πιο παρεξηγημένο ζώδιο
Big Brother: Σοφία και Δημήτρης σε τρυφερές στιγμές μέσα στη μπανιέρα (photos)
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα απαραίτητα έγγραφα για να μετακινηθείτε - Πώς θα συμπληρώσετε τη δήλωση
Κορονοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μπιλ Γκέιτς - «Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»
28η Οκτωβρίου: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο Καστελόριζο - Εντυπωσιακές εικόνες
Ανατριχίλα: Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του μαχητικού F-16 για την 28η Οκτωβρίου
28η Οκτωβρίου 1940: 80 χρόνια μετά το «ΟΧΙ» - Τι γιορτάζουμε
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2020 Mothersblog.gr - All rights reserved
Βάνα Μπάρμπα: Ποζάρει αγκαλιά με την κόρη της, Φαίδρα