Ακατάλληλη πιπίλα, θηλή και μπιμπερό - Ποτέ οι γονείς πρέπει να τις αλλάζουν

  • Πιπίλες, θηλές και μπιμπερό ανθεκτικά στο βρασμό
  • Πότε να αλλαχτούν οι θηλές, οι πιπίλες και τα μπιμπερό
  • Πώς θα καταλάβουν οι γονείς ότι πρέπει ανα αντικαταστήσουν τις πιπίλες και τα μπιμπερό
  • Γυάλινα μπιμπερό
Ακατάλληλη πιπίλα, θηλή και μπιμπερό - Ποτέ οι γονείς πρέπει να τις αλλάζουν

Οι γονείς ενός νεογέννητου και ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το πρώτο παιδί ανησυχούν για τη χρήση και τη διάρκεια ζωής της πιπίλας και των θηλών στα μπιμπερό. Πρόκειται για προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές, ώστε να είναι ανθεκτικά κατά τη διάρκεια της αποστείρωσης που απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγιεινή του βρεφικού εξοπλισμού.

Πιπίλες, θηλές και μπιμπερό ανθεκτικά στο βρασμό

Κάποιες θηλές και πιπίλες είναι κατασκευασμένες από καουτσούκ, καθώς πρόκειται για υλικό φυσικής προέλευσης, γεγονός που συνεπάγεται περιορισμένο χρόνο ζωής. Για το λόγο αυτό κυκλοφορούν στο εμπόριο και θηλές κατασκευασμένες από σιλικόνη, που είναι πιο ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες και στο βρασμό.

pipila mpimpero allagi 1

Πότε να αλλαχτούν οι θηλές, οι πιπίλες και τα μπιμπερό

Μερικές χρήσιμες οδηγίες ώστε να αντιλαμβάνονται οι γονείς πότε πρέπει να αντικαταστήσουν τις πιπίλες και τις θηλές, σχετίζονται με τη μορφή τους. Σε περίπτωση λοιπόν που οι γονείς διαπιστώνουν αλλαγή στο χρώμα τους, ελαφρύ κίτρινο χρωματισμό ή ακόμη και μαύρο χρώμα, θα πρέπει να τις αντικαταστήσουν άμεσα. Επιπρόσθετα, συνίσταται να ελέγχουν τις πιπίλες και τις θηλές για τυχόν ρωγμές και χαράγματα, καθώς αυτό τις καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνες για πνιγμό, σε περίπτωση που αποκοπεί κάποιο κομμάτι τους και το βρέφος το καταπιεί.

Πώς θα καταλάβουν οι γονείς ότι πρέπει ανα αντικαταστήσουν τις πιπίλες και τα μπιμπερό

Οι γονείς συνίσταται να ελέγχουν και τη λειτουργικότητά τους, αρχικά πιέζοντας με τον δείκτη και τον αντίχειρα τη θηλή. Εάν παρατηρήσουν πως δεν επανέρχεται στο αρχικό σχήμα, καλό είναι να προχωρήσουν σε άμεση αντικατάσταση. Ως προς τη ροή του γάλακτος, θα πρέπει να ελέγχουν κατά πόσο ρέει σε σταγόνες, καθώς εάν ρέει σαν νερό βρύσης σημαίνει πως έχει αλλοιωθεί η τρύπα της πιπίλας και δεν ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Γυάλινα μπιμπερό

Όσον αφορά τα γυάλινα μπουκάλια, οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν για τυχόν ραγίσματα ή σπασίματα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουν την οποιαδήποτε αλλοίωση θα πρέπει άμεσα να τα αντικαταστήσουν, ενώ ακόμη και σε ένα πλαστικό μπιμπερό οι ρωγμές είναι επικίνδυνες καθώς μπορεί να αποτελέσουν εστία μικροβίων.

Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved