20 φράσεις από τον «Μικρό Πρίγκιπα» που αξίζει να λέμε στα παιδιά μας

  • Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
  • 20 φράσεις για παιδιά
20 φράσεις από τον «Μικρό Πρίγκιπα» που αξίζει να λέμε στα παιδιά μας
Photo by tugcekaraburcak on Instagram

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι ένα από τα μυθιστορήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Αντουάν ντε Σεντ-Εξυπερύ με τον τίτλο «Le Petit Prince».

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» γράφτηκε αρχικά και εκδόθηκε στα γαλλικά το 1943 και αργότερα μεταφράστηκε σε διάφορες γλώσσες. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν νεαρό πρίγκιπα που έχει την ικανότητα να επισκέπτεται το διάστημα και διαφορετικούς πλανήτες σε αυτό και, κατά κάποιο τρόπο, απεικονίζει παγκοσμίως συναισθήματα μοναξιάς, αγάπης, απώλειας και φιλίας.


https://www.instagram.com/p/CZpLoiItgSG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έχοντας μεταφραστεί σε περισσότερες από 300 γλώσσες, η φήμη που έχει αποκτήσει είναι απαράμιλλη όσον αφορά την παιδική λογοτεχνία. Υπάρχουν επίσης διάφορα σύμβολα στο βιβλίο, όπως για παράδειγμα το τριαντάφυλλο, που συμβολίζει κάτι αγαπημένο. Το βιβλίο στο τέλος μας διδάσκει ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό αγαθό από όλα και πρέπει να το λατρεύουμε και να το φροντίζουμε για να δούμε την πραγματική της ομορφιά.

Όπως πολλά παιδικά βιβλία έτσι και αυτό, με τον δικό του τρόπο μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους και να τους διδάξουν πολλά πράγματα για την αγάπη, τη φιλία, τη συμπόνια, τη συγχώρεση κ.ά.

Εμείς, ξεχωρίσαμε 20 φράσεις από το διάσημο βιβλίο που αξίζει να λέτε καθημερινά στα παιδιά σας.


https://www.instagram.com/p/CYt9RWHIrub/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  1. «Οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν ποτέ τίποτα μόνοι τους και είναι κουραστικό για τα παιδιά να τους εξηγούν πάντα και για πάντα πράγματα»
  2. «Και εδώ είναι το μυστικό μου, ένα πολύ απλό μυστικό: Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά. Ό,τι είναι ουσιαστικό είναι αόρατο στο μάτι»
  3. «Μόνο τα παιδιά ξέρουν τι ψάχνουν»
  4. «Είναι ακριβώς όπως συμβαίνει με το λουλούδι. Αν αγαπάς ένα λουλούδι που ζει σε ένα αστέρι, είναι γλυκό να κοιτάς τον ουρανό τη νύχτα. Όλα τα αστέρια είναι ανθισμένα με λουλούδια...»
  5. «Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου, που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό».
  6. «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει».
  7. «Όλοι οι μεγάλοι ήταν κάποτε παιδιά… αλλά μόνο λίγοι από αυτούς το θυμούνται».
  8. «Αλλά αν με εξημερώσεις, τότε θα χρειαστούμε ο ένας τον άλλον. Για μένα θα είσαι μοναδικός σε όλο τον κόσμο. Για σένα, θα είμαι μοναδικός σε όλο τον κόσμο».
  9. «Η ζωή μου είναι πολύ μονότονη», είπε η αλεπού. «Κυνηγώ κοτόπουλα. Οι άντρες κυνηγούν εμένα. Όλα τα κοτόπουλα είναι ίδια και όλοι οι άντρες είναι ίδιοι. Και, κατά συνέπεια, βαριέμαι λίγο».
  10. «Κανείς δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος εκεί που βρίσκεται».
  11. «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει».
  12. «Είναι πολύ πιο δύσκολο να κρίνει κανείς τον εαυτό του παρά να κρίνει τους άλλους. Εάν καταφέρεις να κρίνεις σωστά τον εαυτό σου, τότε είσαι πράγματι ένας άνθρωπος με αληθινή σοφία».
  13. «Για εκατομμύρια χρόνια τα λουλούδια παράγουν αγκάθια. Για εκατομμύρια χρόνια τα πρόβατα τα τρώνε. Και δεν κακό, το να προσπαθείς να καταλάβεις γιατί τα λουλούδια μπαίνουν σε τόσο κόπο για να παράγουν αγκάθια που δεν τους χρησιμεύουν σε τίποτα; Δεν είναι σημαντικός, ο πόλεμος μεταξύ των προβάτων και των λουλουδιών;».
  14. «Όταν βρίσκεις ένα διαμάντι που δεν ανήκει σε κανέναν, είναι δικό σου...όταν ανακαλύπτεις ένα νησί που δεν ανήκει σε κανέναν, είναι δικό σου. Όταν βρίσκεις μια ιδέα πριν από οποιονδήποτε άλλον, βγάζεις δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: είναι δική σου. Έτσι με εμένα: Είμαι κάτοχος των αστεριών, γιατί κανείς άλλος πριν από εμένα δεν σκέφτηκε ποτέ να του ανήκουν».
  15. «Το να ξεχνάς έναν φίλο είναι λυπηρό. Δεν έχουν όλοι φίλους».
  16. «Έπρεπε να κρίνω με πράξεις και όχι με λόγια».
  17. «Αλλά σίγουρα, για εμάς που καταλαβαίνουμε τη ζωή, οι φιγούρες είναι θέμα αδιαφορίας».
  18. «Οι αλαζονικοί άνθρωποι δεν ακούν τίποτα άλλο παρά μόνο επαίνους».
  19. «Θα γίνεις ένας υπέροχος ενήλικας».
  20. «Μερικές φορές δεν βλάπτει να αναβάλεις μια δουλειά για αργότερα».
afieroma paidiko vivlio
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved