Γιατί το καλοκαίρι "αναστατώνεται" ο κύκλος μου; (vid)

Ποιος είναι ο λόγος που το καλοκαίρι επηρεάζεται η περίοδος των γυναικών; 

Μενέλαος Λυγνός
Γιατί το καλοκαίρι "αναστατώνεται" ο κύκλος μου; (vid)

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές γυναίκες χάνουν τον σταθερό τους κύκλο και μπορεί να παρουσιάσουν καθυστέρηση.

Το φαινόμενο αυτό δεν συνδέεται με παθολογικές καταστάσεις καθώς υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν αλλαγή του κύκλου ή και καθυστέρηση. Για παράδειγμα τα ταξίδια, είναι συχνότερα το καλοκαίρι και μπορεί να διαταράξουν τον Κιρκάδιο ρυθμό.

Με τον όρον αυτόν περιγράφουμε τις μεταβολές στις φυσιολογικές διεργασίες, στις πνευματικές λειτουργίες, αλλά και στη συμπεριφορά, οι οποίες ακολουθούν έναν ημερήσιο κύκλο. Η επιρροή του Κιρκάδιου κύκλου στον εμμηνορρυσιακό κύκλο έχει επιβεβαιωθεί και εμπειρικά, αφού διαταραχές της περιόδου εμφανίζονται συχνά σε γυναίκες, οι οποίες στην εργασία τους έχουν κυλιόμενο ωράριο, δηλαδή δουλεύουν σε βάρδιες, που μπορεί να είναι εκ περιτροπής πρωινές, βραδινές ή απογευματινές. Το ασταθές πρόγραμμα ύπνου, μπορεί γενικά να επηρεάσει τόσο τον Κιρκάδιο κύκλο σας, όσο και την περίοδό σας.

Αρκετές είναι άλλωστε και οι γυναίκες, που παραπονιούνται για διαταραχές κύκλου εν όψει ή κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, το οποίο σε κάθε περίπτωση «βγάζει κάποιον από το πρόγραμμά του» και διαταράσσει τον Κιρκάδιο κύκλο του.

Δείτε, γιατί είναι συνηθισμένη η καθυστέρηση στην περίοδο το καλοκαίρι, ακόμα και αν δεν είστε έγκυος στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved