Σεξουαλική επαφή μετά από καισαρική τομή: Τι πρέπει να γνωρίζετε (vid)

Πότε μπορεί μία γυναίκα να έχει σεξουαλική επαφή μετά από την καισαρική τομή;

Σεξουαλική επαφή μετά από καισαρική τομή: Τι πρέπει να γνωρίζετε (vid)
Bigstock

Η καισαρική τομή αποτελεί μια επέμβαση, η οποία θέτει σε δοκιμασία τη σωματική, αλλά και την ψυχική ισορροπία της γυναίκας.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία δεν προκύπτει, πως το ποσοστό των γυναικών, που μετά τον τοκετό εμφανίζουν κατάθλιψη ή μελαγχολία, είναι υψηλότερο μεταξύ των γυναικών, που είχαν την εμπειρία της καισαρικής τομής σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των γυναικών, που έφεραν στον κόσμο το μωρό τους με κολπικό τοκετό. Εν πάσει περιπτώσει, η γυναίκα, που θα υποβληθεί σε καισαρική τομή – όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις γυναίκες, οι οποίες έφεραν στον κόσμο το μωρό τους με κολπικό τοκετό – χρειάζεται κάποιο χρόνο μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Η σεξουαλική επαφή συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων του ζευγαριού, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος της συντροφικότητας. Η υγιής σεξουαλική ζωή δρα ως ένα φυσικό αγχολυτικό, αφού επικουρεί στην αποφόρτιση της όποιας έντασης δοκιμάζει τη σχέση του ζευγαριού, ιδιαίτερα μετά την έλευση του νέου μέλους της οικογενείας, που δεν συνδυάζεται μόνον με χαρά, αλλά και με ευθύνες και κούραση.

Παράλληλα, η ερωτική σχέση υποβοηθά και την καλλιέργεια κλίματος εφορίας μεταξύ των συντρόφων.

Δείτε πότε μπορείτε να ξεκινήσετε να έχετε σεξουαλικές επαφές μετά από καισαρική τομή στο video,που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved