Σούπερ μαμά: Full time «δουλειά», χωρίς λεφτά και ένσημα!

Ευκαιρία! 24ωρη δουλειά που περιλαμβάνει πάσης φύσεως καθήκοντα, χωρίς λεφτά, χωρίς ένσημα και χωρίς καν επιβράβευση. Θέση: Μαμά.

Σούπερ μαμά: Full time «δουλειά», χωρίς λεφτά και ένσημα!

Θα μου πείτε τώρα δεν είναι δουλειά να είσαι μαμά. Ναι, σίγουρα, είναι ένας ρόλος που έχεις την ευλογία να σου ανήκει.

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Όμως αν περάσουμε από το συναισθηματικό και πιο ρομαντικό κομμάτι στο πρακτικό, είναι δουλειά με Δ κεφαλαίο.

Εκτός από τη φροντίδα των παιδιών που θεωρείται αυτονόητη, τσουπ χώνεται και η φροντίδα του μπαμπά, που πολλές φορές παλιμπαιδίζει. Θες να το πεις ζήλεια, θες βαριεστημάρα; Και δεν αναφέρομαι στο ότι θα του πλύνεις τα ρούχα, θα τον έχεις στην τρίχα σιδερωμένο και ταϊσμένο, θέλει να του πιάσεις και κάτι από το τραπεζάκι που είναι πτώμα στην κούραση ο άνθρωπος και δεν μπορεί να τεντωθεί να το πιάσει μόνος του, θέλει να του βάλεις και το νεράκι του κτλ. Άρα η φροντίδα μετράει πολλά κεφάλια.

mojm2

Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό του σπιτιού όμως, έχεις και το ίδιο το σπίτι. Δουλειές να δουν τα μάτια σου. Να μην τις χορταίνεις ένα πράμα. Δεν θα τις απαριθμήσω, τις ξέρετε όλες πολύ καλά. Και αφού πάρουμε μια βαθειά ανάσα για όλες αυτές, συνεχίζουμε...

Εκτός από τις δουλειές του σπιτιού λοιπόν, είναι και αυτές εκτός σπιτιού και δεν έχω φτάσει ακόμα στην κύρια -ο Θεός να την κάνει κύρια- εργασία. Σούπερ μάρκετ, δραστηριότητες των παιδιών με τα πήγαινε-έλα που αυτές συνεπάγονται, τράπεζες, λογαριασμοί και τελειωμό δεν έχουν. Χαμός δηλαδή.

Και φτάνουμε καταϊδρωμένες στην εργασία. Που εκεί και σε πληρώνουν και ένσημα σου κολλάνε και απ΄αυτή μπορείς να κρατήσεις και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Μετράς ένα ωραιότατο 8ωρο, με άλλη μια ώρα κατά μέσο όρο που είναι να πας και να έρθεις, σύνολο 9 ωρίτσες μες στο νερό. Και κάπου εκεί και τα μαθηματικά σηκώνουν τα χέρια ψηλά, γιατί ένα έρημο 24ωρο έχεις κι αυτό μισό, γιατί πρέπει και κάποια στιγμή να κοιμηθείς -α είσαι άνθρωπος τελικά ε, γιατί μπερδεύτηκα με όλα αυτά και νόμιζα ότι έχεις κάποιο κουμπί στην πλάτη που σε φορτίζει αυτόματα.

mom

Κι αυτό κυλάει νον-στοπ για χρόοονια... Για τις αντοχές και τα κουράγια που βρίσκει η κάθε μαμά και τα κάνει όλα αυτά χωρίς γκρίνια και χωρίς να περιμένει σε αντάλλαγμα κάτι, οφείλουμε να πούμε τουλάχιστον ένα μπράβο. Μπράβο στις σούπερ μαμάδες που με την αγάπη τους για την οικογένειά τους καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Που είναι πάντα εκεί για όλους και έχουν μια τεράστια αγκαλιά και καρδιά, που τους δίνει δύναμη για να κρατάνε το σπίτι τους τακτοποιημένο και τους αγαπημένους τους ευχαριστημένους και ενωμένους.

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

Διαβάστε επίσης
Ο μύθος της σούπερ μαμάς: Επόμενη στάση... σταθμός «Υπερκόπωση!»
Είσαι και εσύ μία super μαμά;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved