Εκείνοι που αγαπιούνται μεταξύ τους, είναι οι καλοί γονείς!

Στα πλαίσια των γιορτινών ημερών και της περιόδου αγάπης και οικογενειακής ατμόσφαιρας που διανύουμε, θα ήθελα να μιλήσω για τη συζυγική αγάπη.

Εκείνοι που αγαπιούνται μεταξύ τους, είναι οι καλοί γονείς!

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Για όλους τους γονείς το ζητούμενο είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Είναι εύκολο να παρασυρθείς και να θεωρήσεις ότι αν είναι το παιδί σας ευτυχισμένο θα είναι όλοι. Όμως αυτό που λειτουργεί καλύτερα είναι ότι αν είστε και οι δύο ευτυχισμένοι ως μονάδες και ως ζευγάρι, τότε θα είναι και το παιδί σας.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη να καλύπτει κάποιες προσωπικές ανάγκες, να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν και τον αποφορτίζουν. Όταν γίνεσαι γονιός αρχίζεις κάποιες φορές να σκέφτεσαι ενοχικά για τις ώρες που θες να αφιερώσεις στον εαυτό σου και στην προσωπική σου ευχαρίστηση. Κακώς. Έχουμε όλοι το δικαίωμα να απολαμβάνουμε ευτυχισμένες στιγμές για εμάς και μόνο. Αυτά δεν πρέπει να παύουν για κανέναν. Όταν κάτι σε κάνει χαρούμενο, δημιουργεί τις συνθήκες για να είναι και οι γύρω σου χαρούμενοι.

Το ζευγάρι δεν πρέπει να σταματάει να είναι ζευγάρι. Πρέπει να θυμάστε ότι η μεταξύ σας αγάπη έφερε στον κόσμο τον παιδί σας. Είναι βασική προτεραιότητα αυτή η αγάπη να παραμείνει ζωντανή και δυνατή.

couple baby 580 82853a

Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ο σεβασμός είναι μεγάλο κομμάτι σε μια σχέση. Σέβεσαι τον άλλον όταν τον αγαπάς γι’ αυτό που είναι. Όταν τον θαυμάζεις και θες να είναι ευτυχισμένος. Όταν δεν κάνεις παράπονα σε τρίτους και ό,τι σε απασχολεί το λύνεις κατευθείαν μαζί του. Όταν δεν έχεις να κρύψεις τίποτα και έχεις μια ειλικρινή σχέση, όπου υπάρχει εμπιστοσύνη και που μπορεί να διαχειριστεί κάθε δυσκολία που προκύπτει.

Είναι ωραίο να συνεχίζετε να νιώθετε και ως ζευγάρι και μετά το παιδί. Να κάνετε πράγματα οι δυο σας, να κάνετε πράγματα ο ένας για τον άλλον. Όλα αυτά δεν πρέπει να ακούγονται σαν αγγαρεία, αλλά σαν ευκαιρία για να ευχαριστήσετε τον σύντροφό σας και κατά συνέπεια κι εσάς.

Οι καυγάδες και οι τσακωμοί δημιουργούν πιο δεμένα ζευγάρια. Το να μην τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου δεν δείχνει υγεία, αλλά μια περίεργη απόσταση και αδιαφορία. Οι διαφωνίες είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, σε φέρνουν πιο κοντά, μαθαίνετε μαζί να τις ξεπερνάτε και μέσα από αυτές ωριμάζουν οι σχέσεις. Μια σχέση είναι σαν τα κύματα. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Η διάρκεια των διακυμάνσεων αυτών ποικίλει όπως και η έντασή τους. Οι αντιξόοτητες σε φέρνουν πιο κοντά και δυναμώνουν την αγάπη περισσότερο. Ακόμα και ένας τσακωμός μπροστά στο παιδί είναι φυσιολογικός. Δεν είναι το ζητούμενο να δοθεί στο παιδί η εικόνα μιας ιδανικής οικογένειας, αλλά μιας φυσιολογικής οικογένειας.

Θυμηθείτε τί κάνει τον σύντροφό σας ευτυχισμένο, δουλέψτε ο ένας για τον άλλον στην καθημερινότητά σας και θα δείτε ότι θα χρωματιστεί ευχάριστα. Μην παραμελείτε αυτόν που σας έδωσε το ωραιότερο δώρο της ζωής σας. Διατηρείστε μια ωραία σχέση που θα σας συντροφεύει για πάντα.

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved