Παγωτό στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση παγωτού στην εγκυμοσύνη;

Παγωτό στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό, δε γίνεται. Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιριού και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί, πόσο μάλλον την περίοδο της εγκυμοσύνης που οι λιγούρες έχουν την τιμητική τους.

Είναι όμως τα παγωτά μία ασφαλής επιλογή για γλυκό στην εγκυμοσύνη ή όχι;

Εφόσον η μέλλουσα μαμά ακολουθεί μία υγιεινή διατροφή και δεν έχει πρόβλημα με το βάρος της ή διαβήτη κύησης, το παγωτό είναι μία ασφαλής επιλογή για τις γλυκιές λιγούρες της εγκυμοσύνης. Η κατανάλωσή του βέβαια, πρέπει να γίνεται με μέτρο. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι η έγκυος να συμβουλευτεί τον γυναικολόγο της για τις διατροφικές επιλογές της.

Εξίσου σημαντικό ωστόσο, είναι να δοθεί προσοχή στην ποιότητα του παγωτού.

Τι πρέπει να προσέξετε:

  • Το παγωτό πρέπει να είναι από παστεριωμένο γάλα ώστε να έχουν καταστραφεί τα επικίνδυνα μικρόβια τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική σας και του μωρού.
  • Στα παγωτά ψυγείου επιλέξτε εκείνα που είναι στο κάτω μέρος. Τα παγωτά που είναι στο πάνω μέρος είναι πιο εύκολο να αλλοιωθούν από το συχνό άνοιγμα του καταψύκτη.
  • Αποφύγετε τα παγωτά μηχανής, καθώς ενδέχεται στο σημείο εξόδου του παγωτού να εμφανιστούν βακτήρια που μπορεί να επηρεάσουν το αμνιακό υγρό, τον πλακούντα ή ακόμα και το ίδιο το έμβρυο.
  • Αποφύγετε τα παγωτά από υπαίθριους πάγκους που δεν τα γνωρίζετε.
  • Προτιμήστε σπιτικά παγωτά. Σίγουρα τα παγωτά που είναι φτιαγμένα από τα χεράκια σας είναι η καλύτερη και πιο υγιεινή επιλογή. Κατά καιρούς έχουμε μοιραστεί μαζί σας διάφορες συνταγές για σπιτικό παγωτό. Δείτε τις όλες εδώ.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved