Συσπάσεις Braxton Hicks: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι οι συσπάσεις Braxton Hicks και ποια η διαφορά τους από τις πραγματικές συσπάσεις του τοκετού;

Συσπάσεις Braxton Hicks: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι προπαρασκευαστικές συσπάσεις τοκετού, γνωστές και ως συσπάσεις Braxton Hicks ή ψευτοωδίνες, είναι συσπάσεις του μυ της μήτρας που συμβαίνουν σποραδικά ήδη από την 6η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Τι συγκεκριμένες συσπάσεις δεν τις νιώθουν όλες οι γυναίκες και γίνονται περισσότερο αντιληπτές προς το τέλος της εγκυμοσύνης. Το όνομά τους το πήραν από τον Άγγλο γιατρό John Braxton Hicks ο οποίος τις περιέγραψε για πρώτη φορά το 1872.

Πώς θα καταλάβετε τις συσπάσεις Braxton Hicks;

Οι συσπάσεις αυτές, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, γίνονται περισσότερο αντιληπτές μερικές εβδομάδες πριν τοκετό, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να σημάνουν λάθος συναγερμό ότι ήρθε η ώρα της γέννας. Είναι πολύ πιο ήπιες από τις πραγματικές συσπάσεις του τοκετού, ακανόνιστες, εντοπίζονται μόνο στην κοιλιά και διαρκούν συνήθως 15 με 40 δευτερόλεπτα. Επίσης,

Η παρουσία τους υποδηλώνει την φυσική προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό, ωστόσο θεωρείται ότι μπορεί να τις προκαλέσουν η πολλή δουλειά, το στρες και η εξάντληση.

Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο που προκαλούν οι συσπάσεις Braxton Hicks;

  • Κάντε ένα ζεστό μπάνιο - Θα σας χαλαρώσει και σταδιακά θα δείτε ότι οι συσπάσεις θα υποχωρήσουν.
  • Πιείτε ένα με δύο ποτήρια νερό καθώς ιδιαίτερα το καλοκαίρι η εμφάνιση αυτών των συσπάσεων ενδέχεται να οφείλεται στην αφυδάτωση.
  • Περπατήστε - Ακόμα και λίγο περπάτημα εντός σπιτιού θα σας ανακουφίσει. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να κάτσετε σε διαφορετική θέση.

Συσπάσεις Brexton Hicks Vs Συσπάσεις τοκετού

Οι συσπάσεις του τοκετού είναι πολύ πιο επώδυνες και έντονες από τις προπαρασκευαστικές συσπάσεις. Έρχονται όλο και πιο τακτικά και διαρκούν περισσότερο. Εντοπίζονται σε ολόκληρη την κοιλιά και στη μέση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved