Είσαι έγκυος σε κορίτσι; Έξι σημάδια που θα στο δείξουν

Πώς θα καταλάβεις εάν είσαι έγκυος σε αγόρι ή κορίτσι;;

Είσαι έγκυος σε κορίτσι; Έξι σημάδια που θα στο δείξουν

Ο υπέρηχος στην 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης είναι ο πιο βέβαιος τρόπος για να μάθεις το φύλο του μωρού. Βέβαια υπάρχουν και οι πιο… παραδοσιακοί τρόποι, σύμφωνα με τους οποίους αρκεί να παρατηρήσεις το σώμα σου και τα συμπτώματα που έχεις στην εγκυμοσύνη.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που θα σου δείξουν ότι το μωρό που περιμένεις είναι κορίτσι;

Οι πολλές πρωινές ναυτίες

Η ναυτία στην εγκυμοσύνη είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2017, οι γυναίκες που κυοφορούν κορίτσι έχουν πιο ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο εύκολο να αισθανθούν ναυτίες.

Η κυκλοθυμία

Ως γνωστόν, την περίοδο της εγκυμοσύνης οι ορμόνες κάνουν πάρτι. Οι αλλαγές στη διάθεση της εγκύου δεν είναι κάτι αφύσικο, στην περίπτωση όμως που το φύλο του μωρού είναι κορίτσι, εκτιμάται ότι είναι ακόμα πιο έντονες και συχνές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων που έχουν οι έγκυες που κυοφορούν κορίτσι, η άποψη αυτή ωστόσο δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Η κοιλιά είναι «ψηλά»

Η «ψηλή» κοιλιά είναι σημάδι ότι το μωρό είναι κορίτσι, λέγανε οι γυναίκες τα παλιά τα χρόνια, κάτι που όμως δεν έχει αποδειχθεί ούτε αποκλειστεί. Το βέβαιο είναι ότι το σχήμα της κοιλιά της εγκύου εξαρτάται από το σωματότυπό της, την αύξηση βάρους και τη μυϊκή της μάζα.

Οι λιγούρες για κάτι γλυκό

Οι λιγούρες είναι ένα ακόμα σύνηθες σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη. Ωστόσο, λέγεται ότι όταν η έγκυος έχει κυρίως λιγούρες για κάτι γλυκό, είναι πιο πιθανό το μωρό που περιμένει να είναι κορίτσι.

Το άγχος

Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα στρες και άγχους της γυναίκα την περίοδο που θα συλλάβει, μπορούν να επηρεάσουν το φύλο του μωρού. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν το 2012 και το 2014, φαίνεται ότι εάν μία γυναίκα είναι αγχωμένη ή στρεσαρισμένη την περίοδο που θα συλλάβει, είναι πιο πιθανό να κάνει κορίτσι.

Τα λιπαρά μαλλιά και δέρμα

Οι αλλαγές στις ορμόνες την περίοδο της εγκυμοσύνης συνεπάγονται αλλαγές και στην επιδερμίδα ή τα μαλλιά. Τα λιπαρά μαλλιά και δέρμα τους εννέα μήνες κύησης, υποδεικνύουν ότι το μωρό είναι κορίτσι.

Πηγή: medicalnewstoday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved