Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι μπορεί να τρώει άφοβα η έγκυος το καλοκαίρι;

Τι πρέπει να τρώει η εγκυμονούσα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες για να μη νοιώθει δυσφορία.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τι μπορεί να τρώει άφοβα η έγκυος το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι δεν είναι εύκολη περίοδος για τις εγκύους ειδικά αν διανύουν το δεύτερο και πλέον τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Η ζέστη είναι ενοχλητική με αποτέλεσμα να κουράζονται ευκολότερα και να πρήζονται τα άκρα τους.

Όσον αφορά στη διατροφή τους όμως έχουν αρκετές επιλογές ειδικά σε φρούτα και λαχανικά που υπάρχουν εν αφθονία τους καλοκαιρινούς μήνες, κρατώντας τις εγκύους πλήρως ενυδατωμένες.

Παρακάτω θα δείτε τις καλοκαιρινές τροφές που πρέπει να τρώει κάθε έγκυος γυναίκα.

Καρπούζι

karpoyzi

Το καρπούζι είναι ιδανικό για τη θερινή περίοδο και εξαιρετικά ενυδατικό. Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το εντυπωσιακό 92%. Μόλις ένα φλιτζάνι καρπούζι (περίπου 150 γραμμάρια) παρέχει το 21% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C, καθώς και λυκοπένιο και καροτενοειδή (άλφα και βήτα καροτένιο), τα οποία μετατρέπονται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.

Γιαούρτι

giaoyrti

Το γιαούρτι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Eίναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο.Τα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Eίναι ιδανικό δροσερό σνακ καθώς μπορεί να συνοδευτεί με κομμάτια φρούτων και μέλι.

Αγγούρι

aggouri

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε νερό και τρώγεται όχι μόνο σε σαλάτες αλλά και σκέτο. Ενυδατώνει τον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα.

Ντομάτες

domates

Η τακτική κατανάλωση ντομάτας έχει πολλά οφέλη για την υγεία.Η ντομάτα περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύουν την σκελετική υγεία.Μια μεσαία ντομάτα δίνει μόλις 22 θερμίδες και περίπου 5 γραμμάρια υδατανθράκων.Σε πολλές εγκύους η φλούδα της ντομάτας προκαλεί δυσπεψία , οπότε καλό θα ήταν να την αφαιρούν πριν την καταναλώσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ποια καλοκαιρινά φρούτα μπορεί να φάει η έγκυος για να δροσιστεί και να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός της:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved