Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τα 7 οφέλη του νερού καρύδας που δε γνωρίζατε

Ποια είναι τα οφέλη του νερού καρύδας για την έγκυο και το έμβρυο;

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τα 7 οφέλη του νερού καρύδας που δε γνωρίζατε

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας, πόσο μάλλον την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το νερό καρύδας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι ένα αναζωογονητικό και δροσερό ρόφημα που μπορεί να αποβεί πολύ ωφέλιμο για την υγεία της μέλλουσας μαμάς.

Η διατροφική αξία του νερού καρύδας

  • Θερμίδες: 19 kcal
  • Σάκχαρα: 2.61g
  • Ασβέστιο: 24mg
  • Μαγνήσιο: 25mg
  • Φώσφορο: 20mg
  • Κάλιο: 250mg

Ποια είναι τα οφέλη του νερού καρύδας;

Είναι φυσικό διουρητικό

Το νερό καρύδας θεωρείται φυσικό διουρητικό εξαιτίας του καλίου, του μαγνησίου και των άλλων μετάλλων που περιέχει. Συνεπώς είναι το κατάλληλο ρόφημα για να διώξει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και να τον διατηρήσει καθαρό.

Περιέχει όλους τους ηλεκτρολύτες που χρειάζεστε

Η ανάγκη για ηλεκτρολύτες αυξάνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς συμπτώματα όπως οι πρωινές ναυτίες και η διάρροια αφυδατώνει τον οργανισμό. Το νερό καρύδας περιέχει και τους πέντε αναγκαίους ηλεκτρολύτες που θα σας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια.

Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και τις καούρες

Οι καούρες και η δυσκοιλιότητα είναι από τα συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Το νερό καρύδας είναι ένα φυσικό ρόφημα που μπορεί να σας ανακουφίσει από όλα αυτά. Επιπλέον, συμβάλλει θετικά στο πεπτικό σύστημα και ρυθμίζει το pH του σώματος.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν και προστατεύουν τον οργανισμό.

Κάνει καλό στην καρδιά

Το νερό καρύδας θεωρείται ότι ρυθμίζει την πίεση και την διατηρεί στα φυσιολογικά επίπεδα. Ιδιαίτερα το τρίτο τρίμηνο, το νερό καρύδας είναι ευεργετικό για να ρυθμίσετε την πίεσή σας που στον τοκετό είναι αυξημένη.

Συμβάλλει στη διατήρηση ενός σταθερού βάρους

Το νερό καρύδας δεν έχει λιπαρά και αντιθέτως έχει ελάχιστες θερμίδες. Σίγουρα λοιπόν, είναι πολύ καλύτερο και πιο ωφέλιμο από κάποιο άλλο ποτό με ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου

Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το νερό καρύδας μπορεί να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη του μωρού. Ενώ ακόμα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο ρόφημα προσφέρει στη μέλλουσα μαμά, συνεπώς και στο μωρό, πληθώρα θρεπτικών συστατικών.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved