Ασκήσεις αναπνοής στην εγκυμοσύνη: Πέντε οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε (pics)

Με τις ασκήσεις αναπνοής ή έγκυος χαλαρώνει και ηρεμεί.

Ασκήσεις αναπνοής στην εγκυμοσύνη: Πέντε οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε (pics)

Όταν μια μέλλουσα μαμά αναπνέει σωστά τότε και το έμβρυο αναπτύσσετε σωστά.

Η αναπνοή μας μπορεί να επηρεάζεται από το άγχος, το στρες, την κακή στάση του σώματος και πολλούς ακόμη παράγοντες. Ξεκινήστε παρατηρώντας τον τρόπο που αναπνέετε ειδικά κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης που η κοιλιά σας μεγαλώνει.

Δυσκολεύεστε να πάρετε ανάσα, αναπνέετε από το στόμα, γρήγορα, ακανόνιστα ή βαθιά;

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πραγματικά πώς να αναπνέουμε «σωστά». Δώστε προσοχή στο σώμα σας και θα δείτε ότι οι αναπνοές σας είναι αργές και ελεγχόμενες. Αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρειάζεστε βαθιές αναπνοές.

Ασκήσεις αναπνοής για εγκύους

Κοιλιακή αναπνοή

Είτε πρόκειται για γιόγκα, pilates ή tai chi αυτή η μορφή αναπνοής σας βοηθά να αναπνέετε πιο εύκολα ενώ επίσης ενισχύει τους κοιλιακούς μυς.

Καταμέτρηση αναπνοών

Όταν μετράτε τις αναπνοές σας, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα και το μυαλό σας να χαλαρώσουν.

Αναπνοή Ujjayi

Η καλύτερη γιόγκα άσκηση για την αναπνοή είναι να δοκιμάσετε την ujjayi. Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το επίπεδο ενέργειας του σώματός σας με αυτή τη συγκεκριμένη άσκηση αναπνοής.

Σωστή στάση

Η σωστή στάση του σώματος οδηγεί σε καλύτερη αναπνοή, καθώς επιτρέπει στο διάφραγμα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Βεβαιωθείτε ότι η πλάτη σας είναι όρθια και οι ώμοι σας «κοιτούν» πίσω και προς τα κάτω. Το πιγούνι σας πρέπει να είναι ελαφρώς σηκωμένο και το σαγόνι, ο λαιμός και οι ώμοι σας πρέπει να είναι χαλαροί.

Οφέλη από τις ασκήσεις αναπνοής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Καθώς το μωρό μεγαλώνει, το σώμα σας απαιτεί περισσότερο οξυγόνο για να λειτουργήσει και το μωρό για να αναπτυχθεί. Με τις σωστές ασκήσεις αναπνοής, το σώμα σας θα έχει το οξυγόνο που χρειάζεται.

Δείτε και τα υπόλοιπα οφέλη αναπνοής στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή: www.momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved