Εγκυμοσύνη και Πάσχα: Τι μπορείτε να φάτε στο πασχαλινό τραπέζι (pics)

Τι μπορεί να φάει η έγκυος ανήμερα του Πάσχα; 

Εγκυμοσύνη και Πάσχα: Τι μπορείτε να φάτε στο πασχαλινό τραπέζι (pics)

Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό σε σχέση με των προηγούμενων χρόνων αλλά το πασχαλινό τραπέζι έχει στρωθεί σε κάθε σπίτι.

Αρνί ή κατσίκι στο φούρνο (ειδικά φέτος), μαγειρίτσα, σαλάτες, αβγά, τσουρέκια και κουλούρια, κυριαρχούν στο τραπέζι. Ποια απ΄όλα αυτά τα πασχαλινά εδέσματα μπορείτε να φάτε αν είστε έγκυος;

Αρνί

Η νοστιμιά του αρνιού συνδέεται και με την υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λίπη. Η ιδιότητά του αυτή το καθιστά ένα μάλλον δύσπεπτο γεύμα. Το συγκεκριμένο κρέας δεν θεωρείται η ιδανική επιλογή για την έγκυο. Το ίδιο ισχύει και για τα παϊδάκια, τα οποία έχουν και αυτά πολλές θερμίδες και κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, αν είστε έγκυος και δεν μπορείτε να αντισταθείτε και μόνο στη θέα, μπορείτε να φάτε αρνάκι αλλά με μέτρο.

Κατσίκι

Αντίθετα με το αρνάκι, το κατσικάκι φαίνεται πως είναι μια επιλογή πιο «συμβατή» με την εγκυμοσύνη.Το κατσικάκι έχει ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Έτσι είναι αρκετά πιο εύπεπτο. Μάλιστα όπως εξηγεί ο γυναικολόγος κ. Μενέλαος Λυγνός, η περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λίπη είναι πιο χαμηλή και από την αντίστοιχη περιεκτικότητα, που συναντάμε στο μοσχαράκι ή στο κοτόπουλο.Παράλληλα, η θερμιδική αξία του κατσικίσιου κρέατος είναι αρκετά χαμηλή.
Για αυτούς τους λόγους το πιο «στεγνό» κρέας από κατσικάκι είναι μια πιο αρμόζουσα επιλογή για τις εγκύους, η οποία μάλιστα δεν έρχεται σε αντίθεση με την παράδοση.

Στην gallery που ακολουθεί θα δείτε τι μπορείτε να φάτε και τι όχι στο πασχαλινό τραπέζι:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved