8 πράγματα που πρέπει να κάνετε αν περιμένετε δύο ή περισσότερα παιδιά (pics)

Αν περιμένετε δίδυμα, ή τρίδυμα ή πιο πολλά παιδιά, πρέπει να προσέχετε περισσότερο τον εαυτό σας. Οι παρακάτω επισημάνσεις στοχεύουν να εξαλείψουν ή να περιορίσουν τα προβλήματα που αποτελούν μέρος της πολλαπλής κύησης.

8 πράγματα που πρέπει να κάνετε αν περιμένετε δύο ή περισσότερα παιδιά (pics)

Ποια είναι αυτά τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε;

1. Να τρώτε λίγο και συχνά

Μην εκπλαγείτε αν νιώσετε κορεσμό ακόμα και έπειτα από ένα ποτήρι φρουτοχυμό και λίγα δημητριακά,. Το στομάχι σας θα έχει λιγότερο χώρο, καθώς συμπιέζεται από τα μωρά σας. Να τσιμπάτε για να προσλαμβάνετε ενέργεια και να διατηρείτε υψηλά τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε.

2. Πάρτε έναν υπνάκο

Φυσιολογικά θα χρειάζεστε περισσότερη ξεκούραση γι’ αυτό πρέπει να βρίσκετε περιόδους ησυχίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδίως τους τελευταίους μήνες, για να κοιμάστε ή να ακλουθήσατε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης. Αν δεν εφαρμόσετε αυτή τη συμβουλή, σύντομα θα εξαντληθείτε και ίσως χρειαστεί νοσηλεία κατά τον τελευταίο μήνα της κύησης.

3. Καταπολεμήστε την οσφυαλγία

Να προσέχετε πολύ τη στάση σας. Να θυμάστε να κάθεστε και να σηκώνεστε με ίσα τη μέση, επειδή η μεταφορά του παραπανίσιου βάρους μπορεί να επιβαρύνει την καμπύλη της σπονδυλικής στήλης και να προκαλέσει οσφυαλγία, ιδίως στο κάτω μέρος της οσφυϊκής μοίρας.

4. Κολυμπήστε

Όταν είστε στο νερό οι επιδράσεις της βαρύτητας πάνω στα μωρά σας μειώνονται και εσείς ανακουφίζεστε. Το κολύμπι, ιδίως το ελεύθερο και το ύπτιο, είναι μια εξαιρετική άσκηση για να μειωθεί η πίεση στην λεκάνη σας κι να περιοριστούν οι πόνοι στη μέση.

Δείτε τα υπόλοιπα 4 παρακάτω:

*απόσπασμα από το βιβλίο Η βίβλος της εγκυμοσύνης από τις εκδόσεις Ψυχογιός

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved