Σπανάκι στην εγκυμοσύνη: Τα τρία σημαντικά οφέλη + συνταγή για ένα δυναμωτικό & δροσερό ρόφημα (vid)

Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά για την μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. 

Σπανάκι στην εγκυμοσύνη: Τα τρία σημαντικά οφέλη + συνταγή για ένα δυναμωτικό & δροσερό ρόφημα (vid)

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφήείναι πολύ σημαντική για την υγεία της εγκύου αλλά και για την υγεία και σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Η κατανάλωση λαχανικών θεωρείται απαραίτητη και ειδικά το σπανάκι είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό λαχανικά. Ποια είναι τα οφέλη συγκεκριμένα για τη μέλλουσα μαμά;

Πλούσιο σε φυλλικό οξύ και σίδηρο

Την περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνονται οι ανάγκες για σίδηρο και φυλλικό οξύ και το σπανάκι είναι ένα λαχανικό που έχει υψηλή περιεκτικότητα και στα δύο.

Πλούσιο σε ασβέστιο

Η παραπάνω από την απαιτούμενη πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε υπόταση, ενώ αντίθετα η έλλειψη ασβεστίου σε υπέρταση. Το σπανάκι προσφέρει την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη μέλλουσα μαμά και παράλληλα ρυθμίζει την πίεση.

Πλούσιο σε βιταμίνες

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C ο οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πώς μπορείτε να εντάξετε το σπανάκι στην καθημερινή σας διατροφή;

Οι εναλλακτικές είναι πολλές. Το σπανάκι μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμό σε μία χορταστική και δροσιστική σαλάτα, είτε και ψημένο σε κάποια πίτα ή σε άλλο φαγητό μαγειρεμένο στον φούρνο ή στην κατσαρόλα.

Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε και κάποιο δυναμωτικό smoothie το οποίο μπορείτε να απολαμβάνετε για πρωινό ή απογευματινό. Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και υγιεινό smoothie με σπανάκι και μπανάνα στο βίντεο που ακολουθεί.






Πηγή: momjunction.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved