Εγκυμοσύνη και κρυολόγημα: Οι πιο απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης (vid)

Κρυολόγημα και εγκυμοσύνη: Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

 

Εγκυμοσύνη και κρυολόγημα: Οι πιο απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης (vid)

Είναι επικίνδυνο το κρυολόγημα στην εγκυμοσύνη; Αν διαρκέσει μέρες, με ποιο τρόπο θα ανακουφιστώ; Μπορώ να πάρα αντιβίωση αν χρειαστεί;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που απασχολούν τις έγκυες γυναίκες, ειδικά την περίοδο του χειμώνα που οι ιώσεις είναι περισσότερες.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας καταστέλλεται ελαφρώς με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ευάλωτο. Έτσι, το σώμα δεν απομακρύνει πολλούς από τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, γεγονός που μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτες σε συμπτώματα όπως συνάχι, βήχα και πονόλαιμο.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κρυολογήματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

  • Φτάρνισμα
  • Ήπια κόπωση
  • Ξηρός βήχας
  • Χαμηλός πυρετός

Τι προκαλεί το κρυολόγημα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το κρυολόγημα συνήθως προκαλείται από έναν τύπο ιού γνωστού ως ρινοϊό, ο οποίος μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο.

Πόσο διαρκεί το κρυολόγημα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τα συμπτώματα του κρυολογήματος γενικά διαρκούν 10 έως 14 ημέρες. Ωστόσο, αν δεν υποχωρήσουν και επιμείνουν ενημερώστε τον γιατρό σας για να διαπιστώσει ότι δεν εξελίσσεται σε μια δευτερογενή μόλυνση ή σε γρίπη.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης κρυολογήματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ξεκουραστείτε

Αν νιώθετε εξάντληση, φροντίστε να κοιμηθείτε αρκετά γιατί ο ύπνος βοηθάει τον οργανισμό να ανακάμψει.

Διατροφή

Το πιο πιθανό είναι να μην έχετε πολύ όρεξη να φάτε, όμως ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα τρώγοντας πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, μάνγκο, ντομάτες, μπρόκολο, κόκκινο λάχανο και σπανάκι. Επίσης προτιμήστε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως γαλοπούλα, μοσχάρι, χοιρινό, αυγά, γιαούρτι, φύτρο σιταριού και πλιγούρι βρώμης.

Υγρά

Το φτέρνισμα και η ρινική καταρροή πιθανόν να εξαντλήσουν το σώμα σας και ίσως χρειαστείτε περισσότερα υγρά. Τα ζεστά ροφήματα είναι ιδιαίτερα κατευναστικά, οπότε πιείτε άφθονο νερό, αλλά και χαμομήλι, τσάι τζίντζερ ή μια ζεστή κοτόσουπα. Αν σας αρέσουν οι φυσικοί χυμοί, πιείτε τους, θα σας βοηθήσουν.

Αερίστε το χώρο

Η υγρασία όπως και η ξηρότητα δεν βοηθούν το κρυολόγημα. Φροντίστε λοιπόν να υπάρχει μια σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι και να αερίζετε συχνά το χώρο.

Μέλι

Μια κουταλιά μέλι, σκέτο ή αναμεμειγμένο με χλιαρό νερό και λεμόνι, έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στην καταστολή του ξηρού βήχα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε ακόμα περισσότερα πράγματα σχετικά με το κρυολόγημα στην εγκυμοσύνη:






Πηγή: whattoexpect.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved