Εγκυμοσύνη 6 μηνών: Τι συμβαίνει στο σώμα της εγκύου

6ος μήνας εγκυμοσύνης: η εξέλιξη του εμβρύου και οι αλλαγές στο σώμα της εγκυμονούσας

Εγκυμοσύνη 6 μηνών: Τι συμβαίνει στο σώμα της εγκύου

Ο ωραιότερος μήνας της εγκυμοσύνης είναι ξεκάθαρα ο 6ος. Για την ακρίβεια από τον 6ο μήνα και μετά μια γυναίκα νιώθει ότι έχει έχει έρθει ακόμη πιο κοντά στη μέρα που θα κρατά στην αγκαλιά της το λιλιπούτειο πλασματάκι της.

Τι συμβαίνει όμως στον 6ο μήνα; Πώς αλλάζει το σώμα σας; Πόσο πόσα κιλά είναι το μωρό;

Δεύτερο τρίμηνο εγκυμοσύνης - εγκυμοσύνη 6 μηνών

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου πολλές από τις προηγούμενες ενοχλήσεις θα υποχωρήσουν. Θα αισθάνεστε και θα φαίνεστε ιδιαίτερα καλύτερα και ναι, επιτέλους η κοιλίτσα σας θα φαίνεται φουσκωμένη.

Σε αυτό το τρίμηνο να περιμένετε να πάρετε περίπου 4-5 κιλά από τα οποία τα 900 γραμμάρια θα αντιστοιχούν πραγματικά στο μωρό σας.

Εγκυμοσύνη 6 μηνών: 21η εβδομάδα

Σε αυτή την εβδομάδα μπορεί να παρατηρήσετε αυξημένη εφίδρωση λόγω της προσπάθειας που καταβάλλετε για να κουβαλήσετε το επιπλέον βάρος σας.

Εγκυμοσύνη 6 μηνών: 22η εβδομάδα

Οι μαστοί σας πιθανόν να έχουν αρχίσει να στάζουν πύαρ, το πρώτο γάλα της γέννας. Τα φυμάτια του Mongomery παράγουν μια εφυγραντική ουσία που θα προστατεύει τις θηλές κατά την περίοδο του θηλασμού.

Εγκυμοσύνη 6 μηνών: 23η εβδομάδα

Καθώς η κοιλιά σας διογκώνεται, επηρεάζει τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος. Για μερικές γυναίκες αυτό σημαίνει δυσπεψία και ξινίλες στο στομάχι.

Για να ανακουφιστείτε από τις ξινίλες μπορείτε να τρώτε ελαφρά σνακ αντί για δύο ή τρεις μερίδες κανονικού φαγητού και όποτε αυτό είναι δυνατόν, να κάνετε ένα μικρό περίπατο μετά το φαγητό. Θα βοηθήσει στην πέψη σας.

Εγκυμοσύνη 6 μηνών: 24η εβδομάδαδα

Η επόμενή σας εξέταση μπορεί να γίνει αυτή την εβδομάδα. Αν δεν έχετε αρχίσει να γυμνάζετε τους μυς της λεκάνης, μπορείτε να αρχίσετε τώρα, ώστε να δυναμώσουν εγκαίρως.

Επιπλέον μέσα σε αυτόν τον μήνα, θα παρατηρήσετε αλλαγές στη χροιά του δέρματος, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν πιο πυκνά, μπορεί να έχετε αυξημένη ροή αίματος στο χώρο της λεκάνης, τα στήθη σας θα γίνουν ευαίσθητα και μπορεί να νιώθετε την κορυφή της μήτρας σας στον ομφαλό σας.

* πηγή πληροφοριών βιβλίο Η Βίβλος της Εγκυμοσύνης από τις εκδόσεις Ψυχογιός

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved